Kas atsitiks su kūnu, jei nevalgysite sriubos? Gydytojo atsakymas nustebins daugelį  ()

Ar bus gastritas, jei nevalgysim sriubos?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo vaikystės esame mokomi, kad sriuba naudinga skrandžiui, o jos vartojimas apsaugos mus nuo gastrito.

Pasak daktaro J. Komarovskio, pirmasis patiekalas išpopuliarėjo dėl to, kad yra ekonomiškai naudingas. Išvirti sriubą daug pigiau ir greičiau nei mėsą ir garnyrą. Tačiau iš tikrųjų sriubos naudojimas yra įpročio ir skonio reikalas. Kažkam tai labai patinka, o kažkas visai nemėgsta valgyti skysčio, jį pakeičia sumuštiniais, daržovėmis, mėsa ar žuvimi su garnyru.

Kodėl reikia valgyti sriubą?

Daugelis ekspertų teigia, kad sriubos teigiamai veikia virškinimo sistemą. Be to, gydytojai dažnai gąsdina, kad nevalgius sriubos gali atsirasti gastritas. Gydytojas Jevgenijus Komarovskis, kurio nuomone pasitiki milijonai ukrainiečių moterų, sako, kad iš tikrųjų medicina neįrodo, jog sriuba tokia naudinga skrandžiui.

Apskritai, sriuba niekaip nepaveiks jūsų kūno, jei ji bus lengva ir tuo pačiu soti. Pavyzdžiui, vištienos sultinys suteiks energijos visai dienai ir paįvairins mitybą.

Tačiau verta pagalvoti ir apie tai, kad barščiai, greitai paruošiamos sriubos, kreminės sriubos, tinka ne visiems. Pirma, jos yra labai aktyvios ir gali išprovokuoti viduriavimą. Antra, tokiose sriubose yra daug kalorijų, todėl auga svoris. O greitai paruošiamose sriubose išvis labai daug chemijos, kuri tik kenkia skrandžiui.

Kas atsitiks su kūnu, jei nevalgysite sriubos?

 

Apskritai organizmui nieko nenutiks, jei atsisakysite sriubų. Organizme jau yra daug skysčių, todėl jis gali normaliai funkcionuoti. Tuo pačiu nepamirškite, kad kasdien reikia išgerti bent pusantro litro švaraus vandens.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(9)
(28)

Komentarai ()