[Žinios trumpai] Skelbiama, kiek laiko smūgiui turi JAV, kai Rusija pradės branduolinę ataką  ()

„Bloomberg“ skelbia apskaičiavimus, kiek užtruks ginklo parengimas ir perkėlimas į vietą, iš kurios bus vykdomas branduolinis smūgis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Rusija nuspręs suduoti branduolinį smūgį Ukrainos teritorijoje, greičiausiai jis bus nukreiptas į karinį poligoną ar kitą karinės infrastruktūros objektą. Apie tai rašo „Bloomberg“.

Žurnalistai savo vertinimuose remiasi Gynybos ministerijai artimų šaltinių nuomone, manančių, kad Kremliaus branduolinis smūgis Ukrainai būtų demonstratyvus.

„Bloomberg“ redaktoriai taip pat atkreipė dėmesį į Rusijai priklausančių branduolinių ginklų skaičių ir jų būklę. Leidinio duomenimis, Rusijos kariuomenė turi maždaug du tūkstančius branduolinių galvučių, kurios saugomos 12 sandėlių visoje Rusijos Federacijoje.

 

Ginklo parengimas ir perkėlimas į vietą, iš kurios bus įvykdytas tariamas branduolinis smūgis, užtruks parą. Teoriškai per šį laiką JAV palydovai jau suseks padidėjusį aktyvumą šalia branduolinių ginklų sandėlių ir panaudos šią informaciją pasauliniam saugumui užtikrinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(1)
(84)

Komentarai ()