[Žinios trumpai] „Sprendimas priimtas“ – skelbiama, kad Kremlius priėmė sprendimą dėl branduolinio ginklo panaudojimo  (8)

Baimė prarasti ne tik Donbasą, bet ir Krymą: Putinas apsipsprendė panaudoti branduolinį ginklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas, pralaimėdamas karą su Ukraina, yra pasirengęs panaudoti branduolinį ginklą.

„Telegram“ kanale apie tai perspėjo žinomas Rusijos istorikas ir politikos analitikas Valerijus Solovėjus.

„Priimtas esminis sprendimas dėl taktinių branduolinių ginklų panaudojimo. Klausimas tik dėl laiko, vietos ir formos pasirinkimo“.

Kalbama apie taktinius branduolinius ginklus, skirtus sunaikinti didelius priešo taikinius.

Rusijai paskelbus naujų teritorijų aneksiją, branduolinio karo grėsmė išaugo. Putinas užsiminė apie šį žingsnį, pažymėdamas, kad JAV jau sukūrė tokį precedentą, kai Antrojo pasaulinio karo metu smogė Japonijai.

Maskva tokiam žingsniui ryžtasi iš nevilties. Jos kariai nesugeba suvaldyti Ukrainos karių kontrpuolimo konvenciniame kare, dėl kurio Rusijos Federacija netrukus gali prarasti ne tik Donbasą, bet ir Krymą.

 

Ekspertų nuomonės šiuo klausimu išsiskiria: kai kurie mano, kad toks scenarijus yra neišvengiamas, kiti įsitikinę, kad diktatorius blefuoja. Faktas yra tas, kad branduolinis smūgis nepagerins Rusijos ginkluotųjų pajėgų padėties fronte, nesustabdys Ukrainos kontrpuolimo, o rizika yra per didelė. Vašingtonas Maskvai leido suprasti, kad „raudonojo mygtuko“ paspaudimo pasekmės būtų katastrofiškos tiek Rusijos Federacijai, tiek asmeniškai jos vadovybei.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(184)
(58)
(126)

Komentarai (8)