[Žinios trumpai] Po Simonjan žinutės pasipylė tikra audra komentaruose - atrodo, rusai rimtai įsiutę dėl to, kas vyksta  ()

Rusijos propagandistė Margarita Simonjan paskelbė dar vieną istoriją apie papiktinusį incidentą mobilizacijos Rusijos Federacijoje metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Omske jie savaitę nakvoja laukuose“, – tapo žinomas kitas mobilizacijos Rusijoje „žavesys“.

Margarita Simonjan savo auditorijai pasakojo, kad Vladivostoke 42 metų Ivanas Pavlenko, kuris aklas kairia akim, buvo pripažintas tinkamu tarnybai. Tačiau jis neseniai susižeidė dešinę akį ir beveik visai nieko nemato.

Apie tai savo „Telegram" kanale rašė V. Putino propagandistė. Rusų žurnalistė taip pat citavo mobilizuotojo žmonos žodžius: „Jis buvo pripažintas tinkamu, bet beveik nieko nemato. Sakė: „Tegul nebus jis šauliu, bet kare pravers". Dėl nervinimosi, jo pažeista dešinė akis pradėjo blogėti, bet niekam tai nesvarbu“.

Buvo tikras komentarų bumas. Kai kurie rusai, užzombinti propagandos, ėmė kelti savo bendrapiliečių moralę, gėdindami bėgančius nuo mobilizacijos, tačiau dauguma vis tiek piktinosi tokia Rusijos valdžios savivale:

„Vyksta rusų tautos genocidas!"

„Kur yra išliaupsinta reguliarioji armija??? Kur tas superginklas iš TV???"

Tai tik pasityčiojimas iš žmonių ir tikras griovimas. Kažkas atsakys už tokias nesąmones ar bus kaip įprasta?"

„Kur reguliarioji armija? Kur yra šlovinami ginklai, vienas melas "mes dar nepradėjome kovoti visa jėga." Atrodo, kad jie nepradės!"

„Manau, jog V. Putinas konkrečiai nori pralaimėti karą, jis pavargęs ir nori palikti Kremlių, kurį sušaudys žmonių milicija".

Taip pat daugelis rusų per mobilizaciją Rusijos Federacijoje pasakojo panašius atvejus:

 

„Turėjome tą pačią istoriją: vaikinas su minus šešių regėjimu. Sakė, būsi snaiperis".

„Banke mobilizuotojo žmonai pasakė, kad jie jokių nurodymų dėl būsto paskolos atidėjimo negavo. Žmona namų šeimininkė su dviem vaikais".

„Ten Omske vaikinai laukuose nakvoja savaitę. Valgo bet ką. Jiems niekas iš kariuomenės nepasirodė".

„Margarita, aš matai atmerkėte akis, bet tik tai neprasidėjo vakar ir mūsų valstybei seniai negaila savo piliečių. Koks yra žvėriškas požiūris į mobilizuotus Omske, išmestus į lauką : gyvenk, pasišildyk. O praeis savaitė ar dvi ir sakys: „Viskas vaikinai, jūs pasiruošę frontui, persikvalifikavimas pavyko".

 

„Iš Kačkanaro miesto Sverdlovsko srityje tiesiog paėmė visus pagal dienotvarkę. Ar yra karinė komisija bent kokioje karinėje registracijos įstaigoje? Ne. 29d. buvo pašaukti visi jau prie Rostovo, jau laukia siuntimo į frontą. Be be jokio koks sveikatos patikrinimo".

Šiandien man pasakė, kad mano pažįstamų sūnus, prieš pusmetį grįžusių iš armijos (tarnavo skubiai), gavo šaukimą. Kovinės patirties neturi, kulkosvaidį laikė du kartus: priesaikos metu ir šaudykloje. Kokia iš to nauda? Jis neturės laiko nieko padaryti, jis bus nužudytas".

„Mano vyras su plyšusiu keliu buvo pripažintas tinkamu ir nori jį išsivežti, pažymėjimai jiems nerūpi. O kur bėgti? Visur, kur jau rašiau – tyla".

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(0)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: