[Žinios trumpai] Vengrijoje didžiulis skandalas: skelbiama, kad Putinas papirko Orbaną, kalba eina apie grandiozinį sandorį  (4)

Žinodamas, kad V. Orbanas nesusitvarko su ekonominėmis problemomis, Kremlius nusprendė jį „motyvuoti" dujomis. V. Putinas rado tinkamą būdą papirkti Vengrijos vadovybę – bręsta skandalas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija leido Vengrijai žiemą nemokėti už dujas, o tai dar kartą patvirtina faktą, kad premjeras Viktoras Orbanas ir jo bendražygiai ne tik trukdo priimti Europos sankcijas dėl Rusijos karo Ukrainoje, rašo kanalo „Finanz" autoriai. Taigi „Gazprom" sutiko Vengrijos valstybiniam energijos prekybininkui MOV atidėti mokėjimus pagal dujų sutartį ateinančią žiemą.

Pastebėtina, kad dabar oficialusis Budapeštas, be kita ko, dėl V. Orbano nekompetencijos, susiduria su didžiuliu valiutos, kuria apmoka už mėlynojo kuro tiekimą, trūkumu. Vengrija patiria mokėjimų balanso deficitą, o aukso ir užsienio valiutos atsargos nukrito žemiau kritinės ribos pagal TVF standartus.

Vengrijos nacionalinė valiuta forintas nuo šių metų pradžios atpigo 13 proc. Yra ir kitų ekonominių problemų. Verta pastebėti, kad V. Putinas „draugui V. Orbanui" ne tik suteikia nuolaidų ir atidėjimų. Visiškai aišku, kad Vengrijos premjeras vykdo visus Kremliaus jam duotus nurodymus ir daro viską, kad pakenktų Ukrainai, kariaujančiai prieš agresorę Rusijos Federaciją.

 

Visai gali būti, kad dėl tokio akivaizdaus Rusijos Federacijos kyšininkavimo Vengrija gali būti kaltinama dideliu skandalu, kur jai pasipriešins ne tik Ukraina.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(211)
(11)
(200)

Komentarai (4)