[Žinios trumpai] Ukraina oficialiai skelbia, kad Rusija okupavo dalį Japonijos teritorijos  ()

Oficiali Ukrainos parama Japonijai teritoriniame ginče su Rusijos Federacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina suteikė Japonijai oficialią paramą teritoriniame ginče su Rusijos Federacija. Penktadienį, spalio 7 d., Ukrainos parlamentas pritarė rezoliucijos projektui dėl kreipimosi į tarptautinę bendruomenę dėl Šiaurinių teritorijų (taip Japonija vadina Kurilų salas). Pagal rezoliuciją, Kurilų salos yra pripažintos Rusijos okupuota teritorija.

Atitinkamam sprendimui pritarė 287 parlamentarai.

Dokumente pažymima, kad šios teritorijos yra neatsiejama Japonijos dalis ir šiuo metu yra Rusijos okupuotos. Kyjivas kreipiasi į tarptautinę bendruomenę ir ragina dėti visas pastangas, kad būtų įforminta teisinė sutartis, pagal kurią Šiaurinės teritorijos būtų priskirtos Japonijai. Atitinkamas kreipimasis buvo išsiųstas JT, Europos Parlamentui ir kitoms pirmaujančioms tarptautinėms organizacijoms ir institucijoms.

Projekte paaiškinama, kad kalbama apie Kurilų grandinės Habomajaus ir Šikotano salas. 

Po Antrojo pasaulinio karo nemažai Kurilų grandinės salų tapo Sovietų Sąjungos dalimi. Rusijoje jos dažniausiai vadinamos Pietų Kurilų salomis, Japonijoje – Šiaurinėmis teritorijomis. Tokijas šias žemes laiko okupuotomis Rusijos ir siekia, kad jos būtų grąžintos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(1)
(91)

Komentarai ()