[Žinios trumpai] Vyksta kažkas keisto: kai tik Ukrainos kariai kerta fronto liniją, iš karto nulūžta „Starlink“ internetas  (3)

Pareigūnai, kalbėję su žurnalistais, pageidavę likti anonimiški, patvirtino, kad „Starlink“ interneto ryšys nutrūko per Ukrainos kontrpuolimą pietryčiuose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-08 [Žinios trumpai] Vyksta kažkas keisto: kai tik Ukrainos kariai kerta fronto liniją, iš karto nulūžta „Starlink“ internetas  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariškiai pradėjo masiškai skelbti, kad per atsakomąjį puolimą Ukrainos pietryčiuose jie susidūrė su „Starlink“ terminalų veikimo sutrikimais. Apie tai praneša „Financial Times“.

Tokias išvadas redakcijos žurnalistai padarė pakalbėję apie su Ukrainos kariškiais ir aukštais pareigūnais, kurie panoro išlikti anonimiškais.

„Pastarosiomis savaitėmis dėl kai kurių trikdžių ryšiai buvo katastrofiškai nutrūkę“, – sakė aukštas Ukrainos vyriausybės pareigūnas.

Anot jo, problema opiausia Chersono ir Zaporožės regionuose, tačiau susisiekimo sutrikimų pasitaikė ir palei fronto liniją rytinėje Charkivo dalyje, Donecke ir Luhanske.

Kitas Ukrainos valdžios atstovas „Financial Times“ žurnalistams sakė, kad komunikacijos problemos pastaruoju metu turi vieną dėsningumą: jos kyla Ukrainos kariams išvadavus teritoriją nuo rusų okupantų ir perėjus fronto liniją.

Savo ruožtu vieno iš Ukrainos labdaros fondų, įsigijusių Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms „Starlink“ sistemas, koordinatorius Romanas Sinicinas tiesiogiai nurodė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ryšių terminalą išjungė Elono Musko įmonė.

 

„Man aišku, kad „Starlink“ atstovai tai daro siekdami, kad Rusijos okupacinės pajėgos negalėtų panaudoti jų technologijų“, – sakė M. Sinicinas.

Anot jo, Ukrainos kariškiai ir „SpaceX“ turi atidžiau koordinuoti savo veiksmus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(102)
(19)
(83)

Komentarai (3)