[Žinios trumpai] JK žvalgyba skelbia įdomią informaciją apie Chersoną - rusai bėga į visas puses, gynyba griūna kaip kortų namelis  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos juda rytiniu Inguleco krantu ir vakariniu Dniepro krantu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 2 d. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo kontrpuolimą Južnobugskio kryptimi ir per 48 valandas sugebėjo iš šiaurės 10-20 km prasiskverbti gilyn į Chersono sritį. Tai pranešė britų žvalgyba.

Jungtinės Karalystės žvalgyba dabar pabrėžia, kad Ukrainos kariai veržiasi vakariniu Dniepro upės krantu ir rytine Inguleco pakrante. Tačiau stipriausios rusų gynybinės pozicijos Chersono srityje dar nebuvo pasiektos. Gal ir nebus, nes rusai traukiasi iš mūšio lauko beveik į visas puses. Tuo pat metu Rusijos karinė vadovybė turėtų rimtai susirūpinti dėl didėjančios grėsmės Nova Kachovkai ir visam regionui. Ukrainos artilerija nuolat apšaudo visus tiltus per Dnieprą ir Ingulecą, taip pat pontonines perėjas. Tai apsunkina rusų logistiką.

Putinui dabar lieka tik vienas klausimas: kada išvesti savo kariuomenę iš dešiniojo Dniepro kranto, kad išlaikytų kairįjį krantą. Tačiau Kremliaus vadovas tokio įsakymo dėl politinių priežasčių neduos. Putinas negali leisti, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos išvaduotų Chersoną. Skubos tvarka Rusijos vadovybė į Chersono sritį metė prastai paruoštus desantininkus.

(69)
(0)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: