[Žinios trumpai] ISW: Putinas jau apsisprendė, kas bus „atpirkimo ožys“ Kremliuje  ()

Tam, kad pats netaptų visuomenės pasipiktinimo taikiniu, Putinas turi surasti kaltų dėl nesėkmių Ukrainoje. JAV karo studijų institutas (ISW) praneša, kad Putinas jau turi pasirinkęs atpirkimo ožį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius gynybos ministrą Sergejų Šoigu paskyrė „atpirkimo ožiu“ dėl dalinės Rusijos ginkluotųjų pajėgų mobilizacijos ir karo Ukrainoje nesėkmių. Analitikai pastebi, kad nepasitenkinimas Rusijos Federacijoje auga ir tą kryptį reikia kur nors nukreipti, kad jis netektų Putinui.

Putinas sąmoningai neatleidžia gynybos ministro, kad būtų kam suversti visą kariuomenei tenkančią kritiką ir problemas. Pastebėtina, kad Valstybės Dūmoje jau pasigirsta neigiamų pareiškimų apie Gynybos ministeriją. Gynybos komiteto vadovas Andrejus Kartopolovas pareikalavo, kad Gynybos ministerija nustotų meluoti apie situaciją Ukrainoje.

„Putinas greičiausiai susilaikys nuo Šoigu atleidimo tol, kol tam bus geriausias momentas, ir toliau kaltins ministrą dėl besitęsiančių karinių nesėkmių ir skatins kitų grupuočių palaikymą. Šoigu įpėdinis turės prisiimti atsakomybę už nesėkmes, kurios įvyks po jo kadencijos pradžios. Putinas jau stengiasi padidinti savo paramą tarp nacionalistinių karinių tinklaraštininkų ir saugumo pareigūnų, tokių kaip Prigožinas ir Kadyrovas“, – sakoma ISW ataskaitoje.

 

Aukščiausiuose Rusijos valdžios sluoksniuose stebimas susiskaldymas ir kova dėl valdžios. Jevgenijus Prigožinas bei Ramzanas Kadyrovas aršiai kritikuoja Rusijos karinę vadovybę, Putinas neseniai pastarajam suteikė pulkininko-generolo laipsnį. Šoigu yra tarsi nustumtas į šoną, garsiai kritikuojamas ir Generalinio štabo viršininkas generolas Valerijus Gerasimovas. Taigi, artėja pokyčiai ir kažin, ar jie bus taikūs.

(28)
(7)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: