[Žinios trumpai] Ukraina visus perspėja, ką okupantai padarys per Putino jubiliejų: „jie mėgsta sakralines datas“  ()

Ukrainos generolo Aleksejaus Gromovo teigimu, spalio 7 d., Putino gimimo dieną, Rusijos ginkluotųjų pajėgų atakų grėsmė gali padidėti. Taip yra dėl to, kad okupantai mėgsta pažymėti „ypatingas“ datas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija per Rusijos prezidento Vladimiro Putino gimtadienį gali suintensyvinti Ukrainos miestų apšaudymą. Spalio 7 dieną Rusijos vadovas švenčia savo 70-metį. Taip mano Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo Pagrindinio operatyvinio direktorato viršininko pavaduotojas brigados generolas Aleksejus Gromovas.

„Prisimename, kad Ukrainos Nepriklausomybės dieną priešas surengė didžiulius smūgius, panaudojo visų rūšių ginklus, kad mūsų gretose pasėtų paniką ir padarytų maksimalią žalą tiek civilinei, tiek karinei infrastruktūrai“, – komentavo Gromovas.

Generolas pažymėjo, kad tokie masiniai smūgiai spalio 7 dieną gali būti vykdomi tiek paties Putino įsakymu, tiek Rusijos karinės vadovybės iniciatyva. Gromovas taip pat pabrėžė, kad Ukrainos kariams tai bus pati įprasčiausia diena - jokio dėmesio Putino gimtadieniui jie neskiria.

 

Putinas pats tikriausiai nėra geriausios nuotaikos, nors ir švenčia jubiliejų. Jau ir propaganda klausia, kodėl puolantys ukrainiečiai skaičiuoja atsiimtus kaimus, o rusai, jei jiems pavyksta pulti, skaičiuoja metrus ir kilometrus. Žinių apie pergales Ukrainoje rusai jau seniai nesulaukia ir greitu metu pradės klausti dabar jau į 8-ąją dešimtį įkopusio Putino, kodėl jo „specialioji karinė operacija“ sustojo ir pasuko atgal.

(33)
(0)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: