[Žinios trumpai] Chersone mobilizuoti rusai sukėlė tikrą skandalą - pavogė ministerijos automobilius ir su kulkosvaidžiais pabėgo į Krymą  (1)

13 rusų okupantų su kulkosvaidžiais, granatsvaidžiais ir kitais ginklais išvyko į Krymą, pabėgę iš karinio dalinio Chersono srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo pabaigoje sunkiai ginkluota Rusijos karių grupė pabėgo iš karinio dalinio okupuotame Chersone. Rusijos Federacijoje jie buvo įtraukti į ieškomų asmenų sąrašą. Ukrainos Aukščiausios Rados deputatas Oleksijus Gončarenka pranešė apie rezonansinį incidentą.

Yra žinoma, kad  13 Rusijos karių dezertyravo, nes nenorėjo kariauti Ukrainoje. Jie pasiėmė ginklus, amuniciją ir dvi Rusijos Federacijos gynybos ministerijos išduotas transporto priemones. Mažiausiai trys iš pabėgusiųjų buvo Maskvos gyventojai.

Vyriausias pabėgęs okupantas gimė 1965 m., jauniausias – 1995 m. „Ypač pavojingi, jie turi kovinės ir operatyvinės patirties, įtariami rimtų ir ypač sunkių nusikaltimų serija Chersono srities teritorijoje“, – rašoma pranešime.

Spėjama, kad dezertyrai galėjo pabėgti į Krymą. Į pusiasalį jie įvažiavo keturiais automobiliais. Tačiau jų buvimo vieta dabar yra nežinoma. Tikriausiai jie slapstosi nuo saugumo pajėgų privačiuose namuose ar kokios nors įmonės teritorijoje. Anot okupantų, bėgliai pusiasalio nepaliko.

 

Portalui 161.ru pavyko susisiekti su dviem kaltinamaisiais. Vienas iš jų sakė, kad buvo sužeistas ir kartu su kolegomis gulėjo ligoninėje. Kartu su juo išvardyti mobilizuoti vyrai nėra jo bendražygiai. Antrasis sąraše minimas rusas tikina nepabėgęs. Dabar jo bylą nagrinėja „valstybės saugumo agentūros“.

(48)
(1)
(47)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: