[Žinios trumpai] Elonas Muskas paduotas į teismą: ką blogo padarė milijardierius  ()

Amerikiečių verslininkas buvo apkaltintas manipuliavimu „Twitter" akcijomis. Milijardierius Giuseppe Pampena, investuotojas į „Twitter" tinklą, padavė į teismą žinomą inžinierių ir milijardierių, „SpaceX" generalinį direktorių Eloną Muską federaliniame San Francisko miesto teisme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarasis buvo apkaltintas manipuliavimu bendrovės akcijomis, praneša „Bloomberg".

Ieškovas pateiktame ieškinyje teigia, kad E. Muskas planavo panaudoti bendrovės kotiruočių (tai paskiausia kaina, už kurią sėkmingai parduoti tam tikri vertybiniai popieriai) žlugimą, kad pagerintų savo derybines pozicijas, pavyzdžiui, jog sumažintų kainą 25%. G. Pampena įsitikinęs, kad E. Muskas pirmiausia tikslingai paskelbė apie savo planus pirkti „Twitter", vėliau jis įžūliai atsisakė sandorio, kad sumažintų įmonės akcijų vertę. Be to, ieškovas mano, kad E. Muskas sąmoningai ir toliau skelbė provokuojančius pareiškimus, rašė skandalingus „tviterius“ ir elgėsi taip, kad sukeltų netikrumą dėl paskelbto sandorio, žlugdydamas „Twitter" akcijas.

Verslininkas planavo staigų bendrovės kotiruočių kritimą panaudoti kaip spaudimo svertą. Beje, tai ne pirmas skandalas, susijęs su E. Musku. Neseniai tame pačiame „Twitter" jis bandė save vaizduoti kaip taikdarį, siūlydamas atiduoti Rusijai dalį Ukrainos teritorijos, dėl ko buvo pagrįstai kritikuojamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(12)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: