[Žinios trumpai] JAV skelbia naują saugumo strategiją - Rusija įvardinta kaip grėsmė visam pasauliui  ()

Vienas dalykas išlieka stabilus: JAV ir toliau rems Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastaruosius 10 metų, Rusijos vyriausybei vykdant imperialistinę užsienio politiką, ji baigėsi visapusiška invazija į Ukrainą. Tai nurodyta naujai parengtoje JAV saugumo strategijoje.

Rusija dabar kelia grėsmę tarptautinei taikai ir stabilumui. Tačiau tai ne tik konfrontacija su Vakarais. Kalbame apie pagrindinius JT Chartijos principus.

Ukrainos vyriausybes Kremlius bando nuversti nuo 2014 m. Jis nuolat kišasi į Sirijos reikalus, kibernetinių atakų ir žvalgybos pagalba bando destabilizuoti situaciją kaimyninėse šalyse. Be to, Kremlius kišosi ir į JAV politiką ir stengėsi pasėti nesantaiką tarp Amerikos žmonių.

Prezidentas Putinas namuose taip pat pažeidžia savo piliečių teises – slopina opoziciją, uždaro nepriklausomą žiniasklaidą. Politinė sistema neatsižvelgia į savo žmonių poreikius.

JAV dirba su sąjungininkais, kad Rusijos karas su Ukraina pavirstų strategine nesėkme. NATO taip pat stiprėja. Švedijos ir Suomijos priėmimas į Aljansą dar labiau padidins NATO potencialą ir saugumą.

„Žvelgiant plačiau, Putino karas rimtai pablogino Rusijos statusą Kinijos ir kitų Azijos valstybių, tokių kaip Indija ir Japonija, atžvilgiu. Maskvos galia ir diplomatinė įtaka susilpnėjo, o jos bandymai panaudoti energiją kaip šantažą, davė atvirkštinį efektą“, – sakoma dokumente.

 

Kartu dokumente pažymima, kad JAV gerbia Rusijos žmones ir būtent jie lems tolesnį Rusijos likimą.

JAV ir toliau rems Ukrainą

Pabrėžiama, kad nepaisant to, kad kai kurie JAV požiūrio aspektai priklauso nuo karo Ukrainoje eigos, jau dabar nemažai elementų yra aiškūs.

  • JAV ir toliau rems Ukrainą kovoje už laisvę;
  • Ukrainai bus padedama ekonomiškai atsigauti;
  • JAV skatins Ukrainos integraciją į ES;
  • Valstybės neleis Rusijos Federacijai ar bet kuriai kitai šaliai pasiekti savo tikslų branduoliniais ginklais.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(1)
(67)

Komentarai ()