[Žinios trumpai] Vokietijoje kilo didelis skandalas - kibernetinio saugumo vadovas įtariamas „ryšiais su Rusija“, dalyvauja slaptosios tarnybos  ()

Atleistas, sulaukęs kaltinimų dėl pernelyg artimų ryšių su Rusija per asociaciją, kurią pats padėjo įsteigti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Arne Schönbohmas, Vokietijos Federalinio kibernetinio saugumo tarnybos (BSI) vadovas, buvo atleistas sulaukęs kaltinimų dėl pernelyg artimų ryšių su Rusija per asociaciją, kurią pats padėjo įsteigti.

Vokietijos žiniasklaida apkaltino jį dėl ryšių su žmonėmis, susijusiais su Rusijos žvalgybos tarnybomis. Vidaus reikalų ministerija šiuo metu tiria jam pateiktus kaltinimus, nors ir patvirtino, jog jis buvo atleistas nedelsiant.

Schönbohmo tikrinimai pradėti po to, kai Janas Böhmermannas, vienos populiariausių nakties televizijos laidų vedėjų, akcentavo jo galimus ryšius su Rusijos įmone.

Prieš pradedant vadovauti BSI, Schönbohmas padėjo įsteigti Kibernetinio saugumo tarybą Vokietijoje – privačią asociaciją, konsultuojančią verslo ir politikos formuotojus kibernetinio saugumo klausimais. Teigiama, kad jis palaikė glaudžius ryšius su asociacija ir rugsėjį dalyvavo jų 10-mečio iškilmėse.

Viena iš asociacijos narių buvo kibernetinio saugumo bendrovė „Protelion“, kurią, kaip pranešama, įsteigė buvęs KGB narys.

„Protelion“ buvo pašalinta iš asociacijos praėjusį savaitgalį, o Vokietijos kibernetinio saugumo taryba teigia, kad įtarimai dėl ryšių su Rusijos žvalgyba neatitinka tikrovės.

Vidaus reikalų ministrės Nancy Faeser atstovas patvirtino, jog Schönbohmas buvo atleistas, reaguojant į naujausius pranešimus: „To priežastis yra žiniasklaidoje atskleisti ir plačiai aptarti kaltinimai“.

 

Atstovas pridūrė: „Buvo pažeistas visuomenės pasitikėjimas savo vadovybės nešališkumu“. Kartu jis pabrėžė, kad saugumo vadovas bus „laikomas nekaltu“ kol nebus atliktas kaltinimų tyrimas.

Vokietijos žiniasklaida „Der Spiegel“ anksčiau pranešė, kad  Schönbohmas paprašė pradėti oficialią drausminę procedūrą, nesulaukęs atsakymo iš vyriausybės po pirminių kaltinimų. Jis teigė nežinantis, „ką ministerija išnagrinėjo ir kokie yra jam pateikti kaltinimai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(2)
(38)

Komentarai ()