[Žinios trumpai] Beprotiška, gali prasidėti naujas karas? Irano elitinės pajėgos šturmavo upę palei sieną su Azerbaidžanu (Video)  ()

Idėja įsiveržti į Azerbaidžaną gali virsti Iranui didelėmis problemomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Islamo revoliucinės gvardijos korpusas, Irano elitinės pajėgos, kilus įtampai tarp abiejų šalių, pradėjo rengti karinius manevrus netoli sienos su Azerbaidžanu. Irano žiniasklaida skelbia vaizdo įrašus, kuriuose matyti, kaip IRGC kovotojai veržiasi per Araso upę, tekančią palei Irano ir Azerbaidžano sieną.

Analitikai pastebi, kad, remiantis Irano vadovybės planais, vykstančios pratybos turėtų tapti invazijos į Azerbaidžaną „bauginimo aktu“.

Irano valstybinė žiniasklaida savo ruožtu teigia, kad pirmadienį prasidėję manevrai vykdomi pagal iš anksto parengtą planą. Pratybos visų pirma rengiamos Ardabilio ir Rytų Azerbaidžano provincijose, kur gyvena daug azerbaidžaniečių bendruomenių. Irano ambasada Azerbaidžane tikina, kad Baku apie manevrus buvo įspėtas iš anksto.

 

Analitikai įsitikinę, kad idėja įsiveržti į Azerbaidžaną gali virsti Iranui didelėmis problemomis. Karo atveju Teheranas susidurs su visokiomis Izraelio raketomis, bepiločiais orlaiviais-kamikadzėmis, taip pat su Turkijos „Bayraktar TB2“ ir „Akıncı“ smogiamaisiais dronais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(5)
(39)

Komentarai ()