[Žinios trumpai] Mirtis visai gyvybei: Rusijos veiksmai Chersone gali sukelti tarptautinę katastrofą  ()

Į vandenį jau išsiliejo apie 10 tonų kuro ir naftos, o tai gresia tarptautine aplinkos katastrofa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chersono regione Rusijos kariai Dniepro upėje ir jos intakuose sprogdina laivus, kurdami ekologinę katastrofą. Apie tai pranešė regioninės karinės administracijos vadovas Jaroslavas Januševičius.

Rusai niokoja vandens transportą prieplaukose, todėl Dniepre išsiliejo labai daug degalų ir kitų naftos produktų. Srovė neša toksiškas medžiagas į nacionalinio gamtos parko teritoriją. Čia gyvena daug vandens paukščių, čia yra labai svarbūs saugomi pelkynai.

Anot Januševičiaus, šiuo metu dėl rusų veiksmų į Dnieprą ir jo intakus jau išsiliejo apie 10 tonų kuro ir tepalų. Dėl to gali masiškai pradėti nykti upių flora ir fauna, ekosistemos gali būti užterštos dešimtmečiams. Netrukus nafta ir kuras gali išsilieti į Juodąją jūrą ir ekologinė katastrofa įgaus tarptautinę reikšmę.

Jaroslavas Januševičius rašo, kad norint pašalinti pasekmes, būtina sustabdyti naftos produktų nutekėjimą ir operatyviai surinkti teršalus. Ukrainos specialistai galėtų greitai tai padaryti, tačiau neturi galimybės patekti į laikinai okupuotas teritorijas.

 

„Norėdama užfiksuoti šį baisų nusikaltimą aplinkai, Chersono karinė administracija kreipėsi į teisėsaugos institucijas. Mūsų priešas yra tik barbarų armija, kuri gali tik sunaikinti viską aplinkui“, – pabrėžė pareigūnas.

(22)
(19)
(3)

Komentarai ()