Supanikavę rusai bėga į „atominę kanalizaciją, kur upėse radiacijos lygis viršija 15 kartų – bet čia, bent saugiau ir ramiau“  (1)

Po sprogimų ant Krymo tilto ir Sevastopolio įlankoje būsto paklausa Kryme sumažėjo, o rusai iš pusiasalio masiškai grįžta į savo gimtąsias vietas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gyvenome Kryme 4 metus ir grįžtame namo. Nėra čia perspektyvos, o kainos tiesiog smaugia“, – cituojami Alionos iš Permės žodžiai.

Ne ji vienintelė skundžiasi, kad okupuotame pusiasalyje neįmanoma oriai pragyventi. Tačiau pastaruoju metu rusai dažniausiai įvardija kitą grįžimo namo priežastį – baimę dėl savo saugumo.

„Galų gale grįžome į Uralą. Gyvename atominėje kanalizacijoje, kur upėse radiacijos lygis viršija 15 kartų, bet atlyginimas didesnis. O čia, žinoma, ramiau“, – apie grįžimą namo aiškina Mykola.

2016 metais iš Nižnij Novgorodo į Krymą persikėlusi Svetlana Levkovič teigia, kad mama ir sesuo ją įkalbinėja grįžti į tėvynę. „Giminės mane tiesiog kankino skambučiais – kuo greičiau grįžkite! Norite palaukti, kol atskris raketos?“ - ji perteikia jų žodžius.

Butų pardavimo svetainėse išaugo žyma „Parduodamas. Skubiai!“. Visų pirma, rusai išparduoda butus, kurie anksčiau buvo išnuomoti turistams.

„Uždarytas oro uostas, nerimas, sprogimai pusiasalio teritorijoje ir karo veiksmų artumas gerokai sumažino turistų skaičių. Dauguma turistams būstą nuomojančių privačių savininkų liko be poilsiautojų arba labai sumažino kainas. Išankstiniai užsakymai lapkričio šventėms ir Naujųjų metų atostogoms rodo, kad ir šį savaitgalį turistų nebus. O kitą vasarą? Greičiau atsakymas neigiamas. O į butus investuoti pinigai turi būti grąžinti, ir komunaliniai mokesčiai taip pat turi būti sumokėti. Todėl parduoda skubiai, kol kainos nenukrito“, – sako kelionių agentūros darbuotojas Mykolas Krasnovskis.

 

Antrinio būsto kainos Kryme sumažėjo 15-20 %, paklausa gerokai sumažėjo. Krymo nekilnojamasis turtas kaip investicija niekam neįdomus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(2)
(78)

Komentarai (1)