[Žinios trumpai] Skelbiama neįtikėtina informacija: Izraelis slapta įsijungė į karą Ukrainoje, skelbiama, kaip viskas vyksta  ()

Izraelis neoficialiai suteikė labai reikšmingą karinę paramą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeruzalė slapta tiekė ginklus Ukrainai. Šia informacija pasidalijo seniausias Izraelio laikraštis „Haaretz“, remdamasis informuotais diplomatiniais šaltiniais.

„JAV spaudžiamas Izraelis finansavo „strateginės įrangos“ pirkimą Ukrainai. Įranga buvo perduota per NATO šalį, kuri taip pat tiekia ginklus Ukrainai“, – rašo laikraštis.

Anot jo, Baltieji rūmai asmeniškai ragino Jeruzalę neapsiriboti tik humanitarine pagalba ukrainiečiams, o suteikti rimtesnę paramą.

Informacijos apie tai mažai. Yra žinoma, kad Izraelio suteikta pagalba  verta milijonų dolerių. Jeruzalė ją finansavo iš savo biudžeto.

Šią informaciją „Telegram“ kanale pakomentavo Izraelio gynybos pajėgų karininkas, karo stebėtojas Yigalas Levinas. Anksčiau jis pranešė, kad Jeruzalė neoficialiai dalyvauja karinės pagalbos Ukrainai programoje.

 

„Dabar aišku, ką Gantzas (Izraelio gynybos ministras – red.) turėjo omenyje, kai vasarą Tel Avive vykusioje konferencijoje (ji buvo skirta būsimam karui tarp Izraelio ir Irano) viešai paminėjo, kad Izraelis išleidžia daug pinigų, skirdamas pagalbą Ukrainai“, – rašė jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(0)
(80)

Komentarai ()