Komentarai Prisijungti
Viršuje: Seniausi | Naujausi
Gedasas 2010-02-02 12:52
Kaip dziaugiuos kad tevei gyvena kaime, ir ten nuvaziaves parsivezu ir vistienos ir kiaulienos ir zinau kaip viskas uzauginta.
Hmz 2010-02-02 13:26
.
Reiškia, kilograme kviečių glifosato gali būti ne aštuntadalis, o nuo 1/14 iki 1/140 mirtinos dozės.
Mitas 2010-02-02 13:26
Man tai šitas jų dialogas grynas anekdotas. Tiesiog skaitau ir juokas nevaržomai liejasi.
Windas 2010-02-02 13:33
mmm kaip skanu paskaicius sita straipsni... visa laime mintu alumi ir kava..
nerimas 2010-02-02 13:37
xm... dabar paskaičiuokim: vietoj 5-6lt/t grūdų su chemikatais, gainame 9-10lt/t "švarių" grūdų... reiškia batonas jau kainuoja ne 1lt o ~1,5-2lt... ir rasta kaip supratau tonoje 1/8 mirtinos dozės... čia kuris 8tonas grūdinių kultūrų suvalgo? kiaulės ir broileriai: kiek laiko auga ekologiška kiaulė? o broileris? o kiek ėdesio (ekologiško) jie per tą laiką suėda? Manau aišku kurlink suku? žinoma chemija nėra ideali išeitis, bet ar galima garantuoti, kad be chemijos iš vis kiekvienas išgalėtų kad ir tų pačių vištos ketvirčiukų nusipirkti? Tai čia pas mus - kur dar kolkas sugebam kažkaip pramisti ir kažkas auga. kažkodėl visi tik šiurpina ir gąsdina, bet niekas nepažiūri iš kitos pusės...
kiesza 2010-02-02 13:39
Man cia viskas aiskiai zinoma nes pats vasara dedei padedu derliu nuimt. Na mano dede tai nepurskia tais xemikalais pries derliaus nuemima nes tai tikrai brangu o islaukia kol naturaliai subresta kvieciai. Na o aplink jo laukus tai matyti kad visi ukininkai turintys po kelis tukstancius hektaru paseliu visi be isimties pries javapjute purskia savo laukus tais nuodais. Todel ju grudai buna grazus bet kenksmingi. Na o jei labai bijot tu chemikalu tai galit moket dvigubai brangiau ir pirkt ekologisku grudu duona kuri uzaugusi meslu trestame dirvozemyje tai tikrai bus sveika.
Ukininkai tikrai atsisakytu dideles dalies chemikalu jeigu jiems butu leista naudot Genetiskai modifikuotas seklas tada jie kultu ne po 7-10 t/ha o po 12-16 tonu tada jie nebepiltu chemikalu. bet vel gi GMO niekas dar nenori tai tenka valgyt Chemija
HardAxe 2010-02-02 14:00
* jie ir GMO norėtų apdirbti chemikalais
* mėšlu galima tiek nitratais užteršti maistą, kad ohoho
Splatt 2010-02-02 14:01
Siaubas, daugiau nieko nebepridursi.
kionig 2010-02-02 14:08
Nu ka vegetarams pasiseke, bet nevisai
uodas 2010-02-02 14:26
eina š...t
tai ka valgyt tada?
Neomidis 2010-02-02 14:30
paciam reikia augintis arba zinoti 100% kas ir kaip uzaugino
S.J 2010-02-02 15:02
GMO siais laikais nebus iseitis, nes GMO produktai yra kaip autorinis daiktas (tai nera taip sakant open sourse). Jei tu naudosi juos tai turesi moketi tam tikrai kompanijai. del to man keista, jog yra proteguojamos tam tikros kompanijos, kurios tiesiog verzisi i lietuva. Beto GMO nera kolkas tas dalykas kuri gali isgelbeti zmonija, nes viskas kolkas daroma tik del pinigu, ir GMO nebutinai yra geras, gali jis daugiau zalos padaryti nei naudos, nes neistiriami visi poveikiai, gamtai, zmogui.
Sutinku jog is sudo gali nitratu prisikaupti, bet augalams nitratai yra maistines medziagas, kas jiems teigiamai veikia, mus gali prazudyti. Bet chemija yra kurkas blogiau nei naturalios trasos, beto reikia tinkamai tik naudoti. o chemija ispuksti yra lengviausiai ir greiciausias budas. Tiesa sakant naturali mesa is kaimo yra kurkas skanesne nei ir parduotuves.
Jomajo 2010-02-02 15:03
o is ko alus ir kava?
Minde317 2010-02-02 15:23
Manau, kad ateis laikas (ne mums, ne vaikams, ne anukams bet kitoms kartom), kai pietu metu kokia "tablechike" nurysim ir busim sotus 8)
Kristijonas 2010-02-02 15:54
Tu galvoji, kad taip elgiasi tik su gyvūnais? Nebijok, visokius pomidorus, bulves, salotas ir t.t. ne ką mažiau purškia įvairiais chemikalais ir pumpuoja sintetinėmis trąšomis.
Kaip jau kažkas minėjo, taip, tai yra žiauru, bet kita vertus, kokį pasirinkimą mes turim? Auginant ekologiškai, neišmaitintume nei pusės gyventojų. Tai kas geriau: valgyti chemijos prigrūstus produktus, ar leisti žmonėms mirti badu?
Arns 2010-02-02 16:01
ekologiškai(t.y normaliai) auginant maisto pakaktu, tik visų pirma kiltu kainos, būtu mažesnė maisto pasiūlą(nes taip ilgai maistas nestovėtu). Vietoje augalinio maisto, daugiau būtu vartojama mėsos, nes ji ilgiau stovi, iš jos daugiau galima pagaminti, bei jos auginimui mažiau įtakos turi klimatas(augalinis derlius norom nenorom itin priklausomas nuo orų)
gedas 2010-02-02 16:02
logiška, aš irgi panašiai.
Metanabol 2010-02-02 16:06
atkreipkit dėmesį į broilerių iš užsienio įpakavimo įmantrybes. Dažnai pakelyje pamatysite tik kairiąsias arba dešiniąsias kulšeles. Klausimas: kodel? O gi todėl, kad vištoms į kojas leidžiamos hormonų dozės tokios aukštos, kad toje vietoje mutuoja audiniai ir pramonei ta kulšelė nebenaudojama. Atkreipkite dėmesį į tai parduotuvėse:)
Alchi 2010-02-02 16:25
Tu su matematika gal nedraugauji?
Iš tonos (1000 kg) grūdų galima daugiau negu vieną batoną iškepti. Taigi tas kainos skirtumas tarp džiovinimo ir chemikalų vienam batonui gaunasi centai. O visa esmė, tai laikas.
Tarp kitko, aš tai visiškai nenustebau perskaites šitą straipsnį. Seniai žinau kokį šlamštą geriu ir valgau.
Edmundas 2010-02-02 16:47
Visi žinom, ką valgom. Mane tik stebina kai kurių žmonių nusiteikimas žudytis dar smarkiau: rūkyti, vartoti narkotikus (žolė ne narkotikas ), tingiai sėdėti prie kompiuterių.
Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.
Neregistruotiems lankytojams komentavimas uždraustas siekiant sumažinti
paviršutiniškų, beverčių ir įžeidinėjančių žinučių kiekį.
Nuodai maiste: jūs nemirsite. Bent jau ne staigiai