Nuodai maiste: jūs nemirsite. Bent jau ne staigiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

neworld 2010-02-02 17:04
O dar reikėtų patikrinti kaip maisto augintojai ir gamintojai prižiūri savo įrankius, su kokius chemikalus ant jų pila, o gal išvis neplauna?
Vytax 2010-02-02 17:32
Šiaip kaime mano tėviškės apylinkėse javų purškimas „glifosu“ arba „raudapu“ prieš pat derliaus nuėmimą tikrai nėra naujiena. Apie tai išgirdau jau gal prieš 10 metų ar dar seniau. Žinoma aš to nepateisinu, bet šio straipsnio dalis apie grūdus yra per daug juoda spalva nupasakota. Purškiami javai prieš nukūlimą tik vienu atveju, kada pavasaryje būna sausra ir javai sudygsta nevienodai. Vieni labai anksti, kiti - po mėnesio. Tai atsiliepia ir javų augimui. Rudenį vienos varpos jau nunokusios byra arba lūžta žemyn, o kitos dar žalios. Dėl to kai kas ir purškia juos herbicidais. Jei ir purškiama tai ne kiekvienai metais, viskas priklauso nuo pavasario. Ir tai tik liečia tik vasarinius javus. (Miežius ir vasarinius kviečius). Žieminiai visą laiką nunoksta vienu metu. Iš vasarinių javų gaminamas alus (iš miežių) ir pašarai gyvuliams (vasariniai kviečiai retai kada būna tinkami maistiniams). O duona ir visi kiti kepiniai yra garantuotai gaminami iš žieminių javų. Tad tų chemikalų juose tikėtis rasti tikrai neverta.
loggo 2010-02-02 17:33
mykolas 2010-02-02 18:14
bet kokiu atveju vegetarai nuodo mažiausiai gauna. Ačiū, Vytax, už info. Skanaus visiems mėsaėdžiams
zahiraz 2010-02-02 18:15
Loggo nereikia tiek pykcio ;] isheitis yra ir tikrai ne viena.... tikrai dar dabar gali rasti turgelyje bobute,kuri savo javu ciut uzsiaugina us naturaliom trashom,ir kepa duonyte..gali nusipirkti kiaules ir issirukyti kokiu palendricu.mmmm.....ir pigiau bus ir begale kartu skaniau ;] vaisiai.. kodel ju negalima? cia vienas tas atvejis buvo su vynuogem..o sheip..vasara valgyk obuolius,kriaushes..slyvas,vysnias,tresnes ir tt...... gali ju ir ziemai atsideti...reikia tik nebuti abejiengiems ir rupintis savimi...as jau senai nevalgau tu mesu is parduotuviu bei duonos...sveikata ir savijauta pasitaise nezmonishkai ;] beja.dar gali visus pieno produktus...suris,varshke,grietine... ;]
Otto 2010-02-02 19:05
Be reikalo tokia panika; pasverkite šviežią batoną, po to- gerai sudžiovintą ir bus aišku, kiek ten tėra panaudota grūdų. Jei kepėjai tešlai vandenį naudoja ne iš kanalizacijos, tai viskas gerai, juk perkate didžiąją dalį vandens . Beje, stambieji ūkininkai purškia kviečių laukus todėl, kad reikia sunaikinti varpines piktžoles, o tai patogiausia yra 10 dienų prieš kūlimą. Tinkamu laiku nupurškus, chemija į grūdus nepatenka, nes jie jau nebeima maisto medžiagų iš stiebo, todėl išlieka daigūs. Daugiausia chemijos į batoną patenka kepykloje, tai konservantai, purikliai, skonio stiprikliai, aromatinės medžiagos. Kas sudaro batono kainą, galite nuspręsti, jei batone yra 60 procentų vandens, grūdai kainuoja.. http://www.kauno-grudai.lt/index.php?s_id=119&lang=lt , tai išeina, kad tas skirtumas- .
Manvydas 2010-02-02 19:20
Tai jau, kaip linksma. Paskui stebisi iš kur tiek visokių mutacijų ir pan. šūdo.Ot atėjo laikai. Norėčiau tikros naminės duonos ir iš naminių miltų iškeptų blynų.
kiesza 2010-02-02 20:16
Pagalvojau taip: Butent sita chemikala naudoja tik stambus ukininkai ir automatiskai ju produkcija brangsta nes ivestuota daugiau o jei ir nebrangsta tai jie laiko grudus kol kaina kyla (stambus ukininkai ir reguliuoja ju kainas) tai jei grudai brangus automatiskai brangsta ir batonas tad mitas kad brangus batonas geras manau NEtiesa. Ir siaip tai manau kad cia tera budas zmones is Maximos nukreipti i turgelius nes siaip ar taip yra nustatytos normos nekenksmingos kuriso negali virsyti nustatytosios.chemikalas naudojamas nuo labai seniai ir nekiekvienas net su.. turim daug simtameciu ir gyvenimo trukme vis ilgeja.
zahiraz 2010-02-02 20:38
patikek,pats gyvenau kaime,jau desimtis metu si chemikala naudoja tiek smulkus,tiek stambus ukininkai. Isgyvenom tiek amziu be jokiu susintetintu vitaminu,vaistu...visko ko mums reikdavo gaudavome su maistu...nors gyvendavom antihumanitarinemis salygomis,saltyje mes isgyvenom..o kas vyksta dabar? sintetiniai vitaminai,vaistai..nuolad...kiek mes kilogramu vaistu per gyvenima suryjam? paziurek vaistinese kokie zmones...40m zmones..dar aktyvus turetu buti..o jau isleidzia simtais litu ant ivairiausiu vaistu..inkstai..kepenys..kasos problemos...skrandzio skausmai..tai dabar optimaliausia problema... o del to chemikalo kiekio.....jis yra nustatytas kad nemirtu zmogus iskart o realiai taigi jis niekur nedigsta...ji sunkiai bando apdoroti ivairus musu organai...i didesnio kiekio jie tesiog jau ir nebepajegtu apdoroti... tiesiog kaip sakoma..."Paklydimas nenustoja buti paklidimu,jei juo vadovaujasi milijonai zmoniu" taigi plauk pagal srove kiesza jei tau taip gerai,man taip nera gerai.
dawid90 2010-02-02 20:40
Paskutine instancija siandien apie tai rode
zahiraz 2010-02-02 20:41
Ir dar prie to pacio... vistas,kiaules seria Hormonais (hormonai skatina zinduoliu vystimasi) o mes poto jas valgom...hormonai niekur nedingsta..mes juos suvalgome,tai manau paaiskintu musu ankstyvesni kuno subrendima,ir vis didejanti ugi.. ;]
Otto 2010-02-02 20:42
gedas 2010-02-02 20:51
daug kas manau norėtų šiais laikais. kitaip tariant, mes valgom "šūdą" tiesiogine to žodžio prasme.
lukassal1 2010-02-02 21:31
Čia kažkas sakė kat vegetarai kaip ir sveikiau maitinasi tai netiesa, nū pamidorus prieš nuimant kažkokiu tai skysčiu tepa kat greičiau sunoktu ir po to deda į dėžes,ir pastoviai rėkia kat ant pamidoru lapu ir kamienu nepatektu to skysčio nes pradeda puti,o ką jau bekalbėti jų auginimą vatoje kur pastoviai trąšos varvinamos,ir pastoviai purškia kat neprasidėtu jokios ligos.
zahiraz 2010-02-02 21:47
sheip kai ash maciau kaip darbuojasi vyrukai Italijoje,tai vakare su traktoriumi pravaziuoja pro laukus ir purskia chemija ant zaliu pamidoru,ryte,visi pomidorai buna raudoni raudoni...
Manvydas 2010-02-02 21:52
Taip vatoje auginama, taip ant trąšų, be to dar pomidorai dažnai būna purškiami fairy ir pan.
zahiraz 2010-02-02 22:08
sheip tai reikia nusilupti pomidorus pries valgant,nes tos pleveles skrandzio rugstys neiveikia,ir ji nepraleidzia jokiu geru baikteriju zarnyne,o prilimpa prie zarnu sieneliu ir uzkemsha viska. begalo blogai tai
Doncas 2010-02-02 22:23
http://rutube.ru/tracks/1973016.html?v= ... 1b8803c5e7 apie mėsytę
DJ_LFS 2010-02-03 02:30
blyn, bijau valgyt daba...
rwc 2010-02-03 05:54
problema. Beje, ir dabar niekas neverčia vartoti papildų - man pakanka obuolių, uogų, apelsinų, mangų, morkų... tunų, silkių,... be abejo, lašinių ir visko, kas iš grūdų. Neryk tų vaistų, vis ten didžiąja dalimi brangus placebas. Aišku, visa ta chemija produktuose nėra gerai. Bet ką dabar, nesimaitinti? Visgi buvo nitratų manija, prieš tai DDT, dabartiniai "nupurškimai" nemanau, kad nors kiek labiau sugadina maistą, palyginus su tarybiniu. O šiaip tai reikėtų griežtinti efektyvumo ir substancinio ekvivalentiškumo kriterijus, o chemijos patentus sutrumpinti iki kokių 10-15 metų. Kas iš visokių gmo čmo, jei jie pagerina derlių, sakykim, 2%, bet licencija kainuoja nerealiai? Tik otkatai, o naudos niekam.