Nuodai maiste: jūs nemirsite. Bent jau ne staigiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tadas 2010-02-03 08:17
Jau senai žinoma, kad visos tos chemijos pilna visur, bet žmonės užsimiršta ir per daug nekreipia dėmesio. Gerai, kad dabar vėl apie tai prakalbo, laidą sukūrė. Įdomiai čia vienas komentatorių parašė: "valgau obuolius, morkas, APELSINUS". Garantuoju, žmogus gyvenime nėra valgęs tikro apelsino. Nori tikro? Važiuok į Afriką, galėsi paragauti, nusiskinti kur nuo medžio augančio pakalėj, ar miesto centre, kur žmonės nė negalvoja skinti.., tuo tarpu tau, tas apelsinas būtų skaniausias iš visų kada ragautų... Jo.., situacija su maistu pas mus prasta. Ką gi., nuo šios akimirkos dėjau ant visų prekybos centrų (ir turgų), važiuoju į kaimą ieškot tikro ūkininko. Tą patį siūlau padaryti visiems, kas turi galimybes.
rwc 2010-02-03 08:55
Teko ragauti ir apelsinų Ispanijoj. Problema, kad mes nei maximose, nei kioskeliuose nebeturime "nekonservuotų" produktų - greitai gendančių, neatsparių kenkėjams. Dėl to ir skonis kaip vaško. Nesvarbu, ar tie produktai lietuviški, ar braziliški. Ir vis dėl to, neskaitant skoninių savybių, dar kažin kas geriau pas močiutę darželyje - obuoliai pilni švino nuo gatvės, daržovės augančios fekalijose (šienu tai tręšia), neaiškūs nitratų kiekiai? Apskritai, gyvūlinės ir augalinės kultūros, taip jau žiūrint, ko gero nėra sveikos. Gyvuliai išsigimę, nes išvestos pieningos ir mėsingos veislės, negalinčios išgyventi laukinėmis sąlygomis. Augalai - irgi neproporcingai derlingi. Reikėtų kalbėti apie laukinių obuoliukų, šakniavaisių, uogų, žolių, žvėrienos ir nefiltruoto upės vandens dietą, atsisakyti muilo ir kitų patogumų - va tada tai tikrai natūralus, organiškas, ekologiškas gyvenimas. Gerai, tarkime, per kokį paskutinį tūkstantį metų sėslios kultūros atrado, kas jiems tinka, o tokiam maistui neprisitaikę individai išmirė. Tai imam naujesnius laikus. Balandėliai, cepelinai - vajė, koks senovinis, natūralus, sveikas lietuvių maistas... Jei ne badas Europoje ir kitos su mityba susijusios ligos, ypač skorbutas Anglijoje, tai tikriausiai bulvės iki šiol mums būtų egzotika kaip ryžiai ir soja.
runce 2010-02-03 10:39
" Anglę išgąsdino neįprasti kiaušiniai Fiona Exon gali didžiuotis neįtikėtinu sutapimu. Ji atsitiktinai nusipirko net šešis kiaušinius su dviem tryniais. Kiaušinius moteris nusipirko prekybos centre. Ji nė neįtarė, kad visa pakuotė bus tokia neįprasta." iš delfi
Azuolas 2010-02-03 19:55
Bobučių pletkų lygio straipsnis. Parašytas vos ne kaimietišku žargonu, o galutinai visą patikimumą sugriovė tai kai prašneko dar homeopatė. P.S. Žinoma, neteigiu, kad visas maistas sveikas ir niekas niekur nededa jokių kenksmingų medžiagų. Kalbu tik apie šio straipsnio (ne)patikimumą.
enzim 2010-02-03 20:19
Pritariu. Na ir lygis tos mūsų tiriamosios žurnalistikos. Toks paviršutiniškas straipsnis, tai tik paraginimas:"Slėpkit greičiau galus, jumis jau susidomėjo". Čia kaip su tais E. Visi žino, kad blogai, karts nuo karto pačirškauja, bet nieks nesikeičia.
Crus 2010-02-03 21:41
ta pati valgomoji druska turi savo "E" koda. ir soda ir kiti produktai, kurie nebutinai yra kancerogeniniai ar dideli baubukai
jordanbn2 2010-02-04 03:58
Na visa, absoliuciai visa mesa ir mėsos gaminiai pripumpuoti to E-621, ka gi nevalges nebusi, arba pirk puse kiaules is skerdyklos...
Jomajo 2010-02-04 06:19
http://www.youtube.com/watch?v=Utyd2MiL_V0 Gero apetito! p.s. kad ir kaip juokinga bet tai tiesa
neworld 2010-02-04 20:27
Vat būtent. Jeigu visi gamintu natūraliai, tai maisto kainos būtų didžiulės, nes visiems neužtektų..
Otto 2010-02-04 22:39
Neworld, nesutinku su tavimi, gaminti surogatus verčia didžiulis pelno troškimas, yra ūkininkų kooperatyvai, gaminantys tikrai kokybiškesnę ir pigesnę produkciją, tik jiems kol kas sunku prasimušti į rinką, dėl biurokratinių trukdymu. Tikiuosi, kad netolimoje ateityje sveika konkurencija nugalės ir "turto maniakai" bus išstumti iš rinkos.
neworld 2010-02-04 23:10
O didžiules pelno troškimas atsiranda kai tingisi dirbti, mokesčiai kyla o supirkimo kainos krenta.
enzim 2010-02-05 07:40
Prieškarinėj Lietuvoj gyventojų buvo tiek pat kaip dabar, žemės ūkis buvo ekologinis, o maisto produktų buvo perprodukcija.
Otto 2010-02-05 10:17
Deja, manau, kad tai liga; jei žmogus jau turi pinigų, kurių užtektu trims gyvenimams ir geidžia dar trisdešimčiai, tikrai nemanau, kad tai norma, tai jau iškrypimas. Pravergauja pinigams visą gyvenimą ir.. laimingi?
Nerkashis 2010-02-06 10:13
Čia jau kaip kam. Kas rūpinasi sveikata ir ketina mirt sveiki, tas ir domisi sveika mityba ir gyvenimo būdu. Visos vasaros praleistos kaime. Ir gyvuliai auginti, ir žemė dirbta viskas natūraliai ir ekologiškai. Vėliau kaimo nebeliko. Bet ir mieste sugebėdavom iš pažįstamų nusipirkt kiaulaitę, vietoj pasiskerst, nusisvilint ir bute išsidarinėt. Viskas atsiremia į norus. Šaldiklyje mėsą ir po pusę metų pralaikydavom. Kumpius, lašinius išsivindydavom irgi pas pažįstamus. Taip net pigiau gaudavos.
neworld 2010-02-06 20:39
Būtent. Jeigu nori gerai, tai ir turi pats daryti.
geruks 2010-02-07 19:20
Tai va miestiečiai,varysit pas mane ir pirksit. O aš parduosiu kas daugiau pasiūlys. Tai dabar atsigriebs maži ūkiai.Šitiek metų buvo sodinami,murgdomi ar dar kaip žeminami.