Trauktis neketina – ilgiausiai pasaulyje valdantis diktatorius siekia 6-tos kadencijos: iki jo Putinui dar labai toli  (1)

Panašu, valdžios troškimui ribų nėra – nuo 1979 metų valdantis diktatorius siekia dar vieno perinkimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pusiaujo Gvinėjoje sekmadienį balsuojama visuotiniuose rinkimuose, kurių metu prezidentas Teodoro Obiangas Nguema, ilgiausiai pasaulyje valdantis prezidentas, turėtų pratęsti savo 43 metus trukusį valdymą, išlaikant mažytės naftą išgaunančios Vakarų Afrikos valstybės vairą.

Maždaug 1,5 mln. gyventojų turinčioje šalyje balsuoti užsiregistravo per 400 000 žmonių. Rinkėjai taip pat balsuos ir rinks 100 parlamento narių į žemuosius rūmus, 55 iš 70 šalies senatorių ir vietos merus.

Stebėtojai netikėtumų nesitiki. 80-metis Obiangas visada buvo išrinktas daugiau nei 90 % balsų per rinkimus, kurių sąžiningumu tarptautiniai stebėtojai suabejojo, pateikę ilgalaikius teisių grupių skundus dėl politinės laisvės trūkumo.

Jis pretenduoja dėl šeštos kadencijos prieš du opozicijos kandidatus – Buenaventura Monsuy Asumu, kuris šeštą kartą kandidatuoja prieš Obiangą, ir Andrés Esono Ondo, kuris kandidatuoja pirmą kartą.

Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga atskirais pareiškimais ragino surengti laisvus ir sąžiningus rinkimus ir išreiškė susirūpinimą dėl pranešimų apie opozicijos ir pilietinės visuomenės grupių priekabiavimą ir bauginimą.

Vyriausybė atmetė pranešimus, pavadindama juos kišimusi į rinkimų procesą.

Pusiaujo Gvinėja turėjo tik du prezidentus po nepriklausomybės nuo Ispanijos 1968 m. Obiangas nuvertė savo dėdę Francisco Macias Nguema (kuris garsėjo savo žiaurumu) per perversmą 1979 m. rugpjūtį.

 

Penktadienį baigdamas kampaniją, Obiangas sakė, kad nusprendė paankstinti prezidento rinkimus keliais mėnesiais ir surengti juos kartu su įstatymų leidybos ir savivaldos rinkimais, kad sutaupytų pinigų dėl ekonomikos krizės.

Naftos ir dujų gavyba sudaro apie tris ketvirtadalius OPEC valstybės narės pajamų. Tačiau pastaraisiais metais gavyba sumažėjo iki maždaug 93 000 barelių per dieną, nuo maždaug 160 000 barelių per dieną 2015 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(4)
(1)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: