[Žinios trumpai] Europoje didžiulis skandalas - du estai pavogė daugiau kaip pusę milijardo eurų: kaip jiems pavyko?  ()

Taline buvo sulaikyti du Estijos piliečiai, jiems pareikšti kaltinimai dėl dalyvavimo 560 mln. eurų kriptovaliutų sukčiavimo ir pinigų plovimo sąmoksle, atskleidė JAV teisingumo departamentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manoma, kad kaltinamųjų duetas Sergejus Potapenko ir Ivanas Turyginas, kuriems abiems yra po 37 metus, dėka sudėtingos schemos apgavo šimtus tūkstančių aukų.

Departamentas nurodė, kad jiedu savo aukas suviliodavo įrangos nuomos sutartimis su kaltinamųjų kriptovaliutų kasybos tarnyba „HashFlare".

S. Potapenko ir I. Turyginas taip pat privertė aukas investuoti į netikrą virtualios valiutos banką „Polybio Bank", kuris niekada neišmokėjo žadėtų dividendų, pranešė Teisingumo departamentas.

JAV valdžios institucijos taip pat tvirtino, kad aukos sumokėjo daugiau nei 560 mln. eurų tariamoms sukčių įmonėms ir kuriomis vėliau sukčiai naudojosi kaip priedangomis, kad išplautų pajamas, gautas iš sukčiavimo veiklos, pirktų nekilnojamąjį turtą bei prabangius automobilius.

„Apgaulės schemos dydis ir apimtis yra tikrai stulbinantys", – sakė teisingumo departamento baudžiamojo skyriaus generalinio prokuroro padėjėjas Kennethas Polite'as jaunesnysis.

 

„JAV ir Estijos valdžios institucijos stengiasi konfiskuoti turtą ir pelną, gautą dėl šių nusikaltimų".

Departamentas nurodė, jog byla, kurią, jų teigimu, ištyrė FTB, buvo susijusi su mažiausiai 75 nekilnojamojo turto vienetais, šešiomis prabangiomis transporto priemonėmis ir kriptovaliutų piniginėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: