[Žinios trumpai] Orbanas skelbia drebinantį pareiškimą: „Rusija yra didžiulė grėsmė Europai!“  (1)

Politikas toliau kritikavo Europos sankcijas Rusijai ir teigė, kad skirtingos šalys dėl šių sankcijų turi skirtingas nuomones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas, ne kartą rėmęs Maskvą ir žinomas dėl savo teiginių, jog dėl karo Ukrainoje kaltos Vakarų šalys, paskelbė naują pareiškimą. Pasak jo, Europai reikia suverenios Ukrainos, kad Rusija nekeltų grėsmės Europos šalims.

Apie tai praneša leidinys „24.hu". Viktoras Orbanas taip teigė, kalbėdamas lapkričio 26 d. Tarptautinės krikščionių demokratų organizacijos suvažiavimo posėdyje. Jis yra Tarptautinės krikščionių demokratų asociacijos viceprezidentas.

Vertindamas Europos politinę situaciją, V. Orbanas sakė, kad Europa vienu metu susidūrė su keliais iššūkiais: karu Ukrainoje, ekonomine krize, nelegaliąja migracija ir Vakarų neomarksistinės ideologijos plitimu.

Kalbant apie karą Ukrainoje, Vengrijos premjero manymu, Europos šalys turi vieną tikslą: reikia padaryti viską, kad Rusijos Federacija nekeltų grėsmės Europos saugumui, o tam būtinas Ukrainos suverenumas. Kalbant apie Europos sankcijas Rusijai, jis toliau jas kritikavo ir teigė, kad šalys dėl šių sankcijų reiškia skirtingas nuomones.

 

Ekonomikos klausimais Vengrijos premjeras pabrėžė, kad trumpalaikis Europos tikslas – užkirsti kelią recesijai. Tačiau būtent sankcijos Rusijai ir karo Ukrainoje sukeltos aukštos energijos kainos apsunkina ekonomikos nuosmukio prevenciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(9)
(14)

Komentarai (1)