[Žinios trumpai] Rusijos propaganda ruošiasi dar vienam didžiuliam pralaimėjimui - pastebėta neįprasta okupantų veikla  ()

Rusijos žiniasklaidoje ėmė pasirodyti vis daugiau pranešimų, kad rusams reikia palikti Zaporižės atominės elektrinės teritoriją ir perduoti branduolinį objektą TATENA kontrolei.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-28 [Žinios trumpai] Rusijos propaganda ruošiasi dar vienam didžiuliam pralaimėjimui - pastebėta neįprasta okupantų veikla  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai netrukus gali palikti užgrobtos Zaporižės atominės elektrinės (ZAE) teritoriją Energodare. Tai  paskelbė Ukrainos nacionalinės branduolinės energetikos bendrovės „Enerhoatom“ vadovas Piotras Kotinas.

Anot jo, matyti ženklų, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos ruošiasi trauktis ir palikti užgrobtos Zaporižės atominės elektrinės teritoriją Energodare. Kotinas pažymėjo, kad Rusijos žiniasklaidoje vis dažniau pasirodo informacija, kad okupantams reikėtų palikti ZAE ir perduoti branduolinį objektą tarptautinių TATENA ekspertų kontrolei. „Enerhoatom“ vadovas užsiminė, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariai „kraunasi lagaminus“ ir iš ZAE teritorijos vagia viską, ką gali.

„Pastarosiomis savaitėmis iš tikrųjų gavome informacijos, kad yra ženklų, kad rusai gali palikti Zaporižės AE... Rusijos spaudoje pradėjo pasirodyti daug publikacijų, kad Zaporižės AE galbūt verta palikti ir ji turėtų būti perduota TATENA kontrolei“, – sakė Kotinas. Tiesa, jis perspėjo, kad užtikrintai kalbėti apie okupantų karių pasitraukimą iš branduolinio objekto dar anksti. Be to, rusai greičiausiai užminuos branduolinį objektą prieš jį palikdami.

(38)
(0)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: