[Žinios trumpai] Vengrija stipriai perlenkė lazdą: supyko net 28 NATO sąjungininkai, prasideda galingas politinis spaudimas  (1)

28 NATO sąjungininkai raštu reikalauja iš Vengrijos atnaujinti Ukrainos ir NATO komisijos darbą aukščiausiu lygiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

28 NATO sąjungininkai raštu reikalauja iš Vengrijos atnaujinti Ukrainos ir NATO komisijos darbą aukščiausiu lygiu.

Tai pareiškė Ukrainos ministro pirmininko pavaduotoja europinei ir euroatlantinei integracijai Olga Stefanišyna, informuoja Censor.NET, remdamasi „Interfax-Ukraine“.

„Šiandien iš 30 sąjungininkų 28 raštu reikalauja iš Vengrijos atnaujinti Komisijos darbą. Tai yra oficiali sąjungininkų užfiksuota pozicija. Yra keletas politinio spaudimo įrankių, ir jais naudosis visi“, – sakė Stefanišyna.

„Šiandien akivaizdu, kad tokia Vengrijos pozicija negali atlaikyti jokios kritikos ir visiškai nesuderinama su iššūkiais ir klausimais, kuriuos reikia aptarti. Nes Komisijos posėdžiai prezidentų ar bent ministrų lygmeniu yra gyvybiškai svarbūs. Tai ne tik reguliarūs politiniai susitikimai, tai gyvybiškai svarbi būtinybė – rengti oficialius susirinkimus, formuoti oficialius sprendimus ir atitinkamai planuoti tolimesnius gynybos, politinės paramos ir narystės klausimus“, – pabrėžė ji.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(0)
(106)

Komentarai (1)