Jėgų santykis buvo 12 prieš 1: RUSI skelbia apie didžiausią Rusijos pralaimėjimą Ukrainoje  ()

Viso masto Rusijos invazija į Ukrainą suteikė neįkainojamą galimybę įvertinti Rusijos kariuomenės pajėgumus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausiais duomenimis, Rusijos Federacija planavo Ukrainą užimti per 10 dienų. Tai pranešama neseniai atliktame RUSI – Karališkojo gynybos tyrimų instituto – tyrime.

Ukrainos generolas Michailas Zabrodskis, bendradarbiaujantis su mokslininkais Jacku Watlingu, Aleksandru Danilyuku ir Nicku Reynoldsu, parašė apžvalginį straipsnį apie 2022 m. vasario–birželio mėn.

Rusija planavo įsiveržti į Ukrainą per 10 dienų. Planas apėmė greitį ir Ukrainos gynybos pajėgų apgaulę. RF ginkluotosios pajėgos pasiekė pranašumą prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas santykiu 12:1 į šiaurę nuo Kyjivo. Tačiau sėkmė skaičiais reiškė, kad RF ginkluotosios pajėgos buvo taktiškai nepasirengusios įgyvendinti planą.

 

Didžiausias trūkumas buvo atsargų trūkumas. Kai greitis nedavė norimų rezultatų, Rusijos kariai pradėjo greitai degraduoti, nes Ukraina mobilizavosi. To priežastis gali būti sprendimo įsiveržti slaptumas. Vadai apie tai sužinojo per porą dienų, todėl nebuvo pasiruošę.

Ukraina sugebėjo pakeisti bangą balandį, kai Vakarai tapo de facto strateginiu šalies užnugariu. Tai atėmė iš Rusijos Federacijos iniciatyvą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(109)
(1)
(108)

Komentarai ()

Susijusios žymos: