„Tai reiškia, kad JAV tiesiogiai įsijungs į karą“: skelbiama apie 40 000 specialių oro gynybos raketų (video)  ()

„Patriot" oro gynybos sistemų pristatymas į Ukrainą yra labai mažai tikėtinas, mano Julija Latynina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos prašymas NATO dislokuoti Ukrainos teritorijoje amerikiečių „Patriot" sistemą, deja, liks neįvykdytas. Tokią nuomonę vaizdo įraše „YouTube" išsakė Rusijos istorikė, karo ir politikos apžvalgininkė Julija Latynina.  

„Kad ir kur būtų dislokuotos „Patriot", jas aptarnauja amerikiečių kareiviai, amerikiečių įgulos. Netgi Izraelyje, šalyje, kuria Amerika itin pasitiki ir perduoda daug aukštųjų technologijų, „Patriot" prižiūri amerikiečių specialistai. Jei šios sistemos bus dislokuotos Ukrainoje, tai reiškia, kad ten atsidurs amerikiečių kariai. Išvada – J. Bideno pažadas, kad amerikiečių kareivio koja neatsidurs Ukrainos teritorijoje, bus netikras. Todėl manau, jog „Patriot" sistemos nebus pristatytos į Ukrainą", – sakė rusų žurnalistė.

Tai nėra svarbus dalykas, sako ji. Vakarai turi kitų gana efektyvių ir galingų oro gynybos sistemų, galinčių apsaugoti Ukrainą nuo Rusijos raketų teroro, pavyzdžiui, MIM-23 „Hawk".

 

Ši įranga anksčiau apsaugojo Amerikos dangų nuo grėsmių. JAV sandėliuose yra apie 40 000 šių oro gynybos sistemų raketų, pašalintų iš kovinės tarnybos. Be to, jau pradėtas jų pristatymas ukrainiečiams. O ir kiti Vakarų sąjungininkai Kyjivui tiekia įvairius oro gynybos komplektus. Galima daryti prielaidą, kad netrukus Ukrainos priešraketinė gynyba turės pakankamą skaičių įrenginių sumažinti Rusijos grėsmei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(145)
(4)
(141)

Komentarai ()