Nutekėjo slapta KGB informacija: „Lukašenka sužinojo apie artėjantį pasikėsinimą į jį, prašo Vakarų apsaugos“  (2)

Baltarusijos režimo vadovas prašo spręsti klausimą dėl jo ir jo šeimos narių saugumo garantijų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-02 Nutekėjo slapta KGB informacija: „Lukašenka sužinojo apie artėjantį pasikėsinimą į jį, prašo Vakarų apsaugos“  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Likus kelioms dienoms iki lapkričio mėnesio KSSO posėdžio apsišaukėlis Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka gavo informaciją apie ruošiamą pasikėsinimą jį nužudyti. Baltarusijos Respublikos KGB vadovas Ivanas Tertelis perspėjo savo viršininką, kad Rusijos pusė ruošiasi jį pašalinti, rašo „Zerkalo Nedeli“, remdamasis savo šaltiniais.

Kaip rašo laikraštis, po to Baltarusijos režimo vadovas savo saugumo tarnybai nurodė pasinaudoti neoficialiais bendravimo su Vakarais kanalais ir spręsti klausimą dėl jo ir jo šeimos narių saugumo garantijų.

Straipsnyje pažymima, kad Lukašenka jau ne pirmą kartą bando užmegzti ryšius su Vakarų šalimis ir derėtis dėl saugumo garantijų sau ir savo šeimai. Šių metų kovą neteisėto prezidento pasiuntiniai derėjosi ir su Vakarais, tačiau vėliau jos baigėsi bergždžiai, nes Lukašenka nesugebėjo įvykdyti pagrindinio tos pusės reikalavimo – Rusijos kariuomenės išvedimo iš Baltarusijos teritorijos.

Lukašenka bando gauti paramą ne tik Vakaruose, bet ir Kinijoje. Derybos su Kinijos puse šiuo klausimu vedė Baltarusijos užsienio reikalų ministras Vladimiras Makejus, kuris staiga mirė lapkričio pabaigoje. Šie mezgami kontaktai Maskvai labai nepatiko, rašoma straipsnyje.

 

Iki šiol neaišku, ar Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos vadovo mirtį lėmė natūralios priežastys, ar tai buvo Rusijos specialiųjų tarnybų operacijos rezultatas. Gali būti, kad tokiu būdu Kremlius nusprendė pagąsdinti Lukašenką, kad pastūmėtų jį tiesiogiai dalyvauti kare prieš Ukrainą, pabrėžia laikraštis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(186)
(12)
(174)

Komentarai (2)