Slapti susitikimai: ISW papasakojo apie tai, ką Rusijos Federacija susitarė su Iranu ir Baltarusija  ()

Vakar RF gynybos viceministras susitiko su Irano generalinio štabo viršininku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija ir toliau ieško galimybių pasiekti bent kažkokią sėkmę fronte. Ir jei vasarį Kremlius planavo Kyjivą „paimti per tris dienas“, tai dabar šalis agresorė supranta, kad negali išsiversti be kitų valstybių pagalbos.

Karo studijų instituto (ISW) analitikai kalbėjo apie tai, kodėl Rusijos Federacija surengė slaptus susitikimus su Irano ir Baltarusijos atstovais. Šalis agresorė bando „gauti“ naujų bepiločių orlaivių ir raketų, taip pat priversti Lukašenką visapusiškai stoti į karą prieš Ukrainą.

Taigi gruodžio 3 d. tapo žinoma, kad Rusijos Federacijos gynybos viceministras generolas pulkininkas Aleksandras Fominas susitiko su Irano generalinio štabo viršininku generolu majoru Mohammadu Begheri. Jų susitikimas įvyko Teherane. Ir jei jau Iranas komentuoja šią informaciją, Rusijos Federacija apie viską tyli.

„Pagal oficialius Irano valstybinės žiniasklaidos pranešimus, jie aptarė neapibrėžtą karinį bendradarbiavimą. Galbūt jie diskutavo apie Irano bepiločių orlaivių ir raketų pardavimą Rusijai, skirtą naudoti Ukrainoje. Bagheri yra Irano gynybos vadovas ir yra atsakingas už karinę politiką ir strateginį vadovavimą“, – sakė ISW.

Be to, vakar tapo žinoma, kad V. Putino lėktuvas buvo pastebėtas Baltarusijos oro erdvėje. Paaiškėjo, kad Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu vyko į susitikimą su Baltarusijos gynybos ministru Viktoru Chreninu. Jie pritarė vadinamojo „Sutarties dėl bendro regioninio saugumo užtikrinimo karinėje srityje“ pataisoms.

 

„Šoigu taip pat susitiko su Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka, kurio metu A. Lukašenka pasakė, kad Baltarusijos ir Rusijos kariai tęsia bendras pratybas Baltarusijos teritorijoje, kad „sąjunginė valstybė galėtų atremti bet kokią agresiją“. Šoigu greičiausiai susitiko su Chreninu ir Lukašenka, siekdamas daryti spaudimą Baltarusijai toliau remti Rusijos puolimo kampaniją Ukrainoje“, – sakė ISW.

Analitikai taip pat pridūrė, kad anksčiau buvo įvertinę tikimybę, kad Baltarusija gali visapusiškai kištis į Rusijos karą prieš Ukrainą. Pasak ekspertų, yra vidinių veiksnių, kurie varžo Lukašenką, todėl jis to nedarys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(21)
(-15)

Komentarai ()