Pavyko! Iranas išformuoja siaubą kėlusią organizaciją (Video)  ()

Irano generalinis prokuroras Mohammadas Jafaras Montazeris paskelbė, kad atitinkamos valdžios institucijos panaikino šalies moralės policiją, sekmadienį pranešė naujienų agentūra „Isna“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Moralės policija neturi nieko bendra su teismų sistema, ją panaikino tie, kurie ją sukūrė“, – sakė jis šeštadienio vakarą šventajame Kumo mieste.

Prezidentas Ebrahimas Raisi šeštadienį per televiziją pareiškė, kad Irano respublikonų ir islamo fondai yra konstituciškai įtvirtinti, „tačiau yra konstitucijos įgyvendinimo metodų, kurie gali būti lankstūs“.

Rugsėjo 13 d. 22 metų Mahsa Amini buvo areštuota už tariamą griežto šalies aprangos kodo pažeidimą. Po trijų dienų ji mirė ligoninėje – visoje šalyje kilo smurtiniai protestai, kurie nerodė atokvėpio ženklų.

Iki šiol dėl neramumų žuvo daugiau nei 440 žmonių (nevyriausybinės organizacijos Irano žmogaus teisės duomenimis), o apie 14 000 žmonių buvo suimta.

Moralės policija, žinoma kaip Gasht-e Ershad (orientaciniai patruliai), buvo sukurta 2006 m. konservatyvaus prezidento Mahmoudo Ahmadinejado ir skirta „skleisti padorumo ir hidžabo kultūrą“.

 

Jo padalinį sudaro vyrai žaliomis uniformomis ir moterys, dėvinčios juodus čadorus, dengiančius galvą ir viršutinę kūno dalį.

Teigiama, kad Islamo Respublika taip pat peržiūri 1983 metų įstatymą, įpareigojantį moteris užsidengti galvas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(1)
(43)

Komentarai ()