Europos žemėlapis būtų pasikeitęs iš esmės: skelbiama apie slaptą Putino ir Lukašenkos planą 2022 metų gruodžio 30 d.  (1)

Ukrainos politologas Vladimiras Fesenko nušvietė slaptą Putino ir Lukašenkos planą. Anot jo, pastaruoju metu apie tai pasklido daug informacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Buvo projektas sukurti sąjunginę valstybę ir buvo manoma, kad į ją bus įtraukta ne tik Rusija ir Baltarusija, bet ir Ukraina, taip pat kai kurios kitos posovietinės šalys“, – interviu Vasilijui Golovanovui sakė Ukrainos politologas Vladimiras Fesenko.

Visa tai jie norėjo pristatyti Sovietų Sąjungos įkūrimo šimtmečio proga – 2022 metų gruodžio 30 dieną.

„Atrodo, kad buvo toks projektas, kuriam vadovavo Putinas. Jame savo vietą bandė rasti ir Lukašenka. Beje, jis užsiminė apie šį planą. Savo ankstesnėje kalboje jis taip pat kalbėjo apie tai“, – sakė Fesenko.

Tačiau Putino planai žlugo. Kyjivo užimti nepavyko, o paskui sekė kiti pralaimėjimai.

„Ir čia Putino planai pasikeitė. Jis nusprendė viską apriboti. Jeigu nepavyko visos Ukrainos įjungti į kažkokią sąjungą, tai mes įjungsime bent dalį ukrainiečių žemių ir prisiminsime Petrą I, kuris norėjo paimti Azovą. Tačiau Putinas mažai žino apie istoriją. Petro I Azovo kampanijos buvo nesėkmingos. Jos siejamos su pralaimėjimu. Manau, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos tai primins Kremliaus diktatoriui“, – pastebėjo politologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(276)
(4)
(272)

Komentarai (1)