Žurnalistai Kryme rado galingą Rusijos karinę armadą: skelbiamos palydovinės nuotraukos (Foto)  ()

„Laisvės radijas“ Sevastopolio uostą pavadino pagrindiniu kariniu objektu. Žurnalistai pusiasalyje aptiko 10 aerodromų, kuriuose yra įsikūrę naikintuvai ir bombonešiai, naudojami atakuoti Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Laisvės radijo“ žurnalistai išanalizavo daugiau nei 150 Rusijos karinių objektų okupuotame Kryme, naudodami „Planet Labs“ palydovines nuotraukas.

Tai padėjo žiniasklaidai sužinoti apie Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno karines bazes, aerodromus, oro gynybos sistemų ir laivų vietas.

Apie tai buvo pranešta leidinio svetainėje.

Sevastopolio uostas

Vienas iš pagrindinių karinių objektų Kryme yra Sevastopolio uostas. Prieš plataus masto invaziją Rusija čia perkėlė laivus ne tik iš Juodosios jūros, bet ir iš Baltijos bei Šiaurės laivynų.

Visų pirma, pasitelkę lapkričio 9 d. palydovinius vaizdus, ​​žurnalistai sugebėjo atpažinti didelius desantinius laivus (numeris 1135, 1175, 775), patrulinius laivus (numeris 22160), raketinius katerius (numeris 1239, 1241) ir vieną kreiserį (numeris 11356) – šis arba Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno flagmanas „Admirolas Makarovas“ arba jo analogas „Admirolas Esenas“.

Žurnalistai pastebi, kad dalis raketinių laivų yra dislokuoti prie Olandų įlankos. Jų pagalba Rusijos ginkluotosios pajėgos į Ukrainos teritoriją paleidžia raketas „Kalibr“. Ekspertai teigė, kad „Kalibr“ taip pat yra saugomi Krymo kariniuose sandėliuose, kurie gali tapti potencialia būsimų Ukrainos kariuomenės atakų vieta.

Džankojaus aerodromas

 

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms sustabdžius Rusijos kariuomenės puolimą Ukrainos pietuose, objektas tapo pagrindiniu Rusijos logistikos centru ir atakos sraigtasparnių Ka-52, Mi-28, Mi-35, Mi-8 baze. Aerodromas taip pat dažnai priima krovininius lėktuvus ir atakos lėktuvus Su-25.

Belbeko aerodromas

Jis yra netoli okupuoto Sevastopolio ir jame daugiausia dislokuoti naikintuvai. Visų pirma, lapkričio 15 d. palydovinės nuotraukos parodė, kad aerodrome buvo Su-27, Su-27SM, Su-34 ir MiG-31.

 

Gvardeisko aerodromas

Objekte sutelkti atakos lėktuvai Su-25 ir bombonešiai Su-24. Būtent šie orlaiviai dažniausiai naudojami smogti Ukrainos teritorijoje.

Iš viso žurnalistai suskaičiavo 10 Kryme veikiančių aerodromų, taip pat 2 orlaivių gamyklas. Kiekviename iš jų yra amunicijos sandėliai ir kuro talpyklos.

Ukrainos karo ekspertai mano, kad ateityje Kryme bus ir naujų sprogimų. Taikinio pasirinkimas priklausys nuo taktinių priežasčių ir Rusijos gynybos laipsnio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(105)
(1)
(104)

Komentarai ()