Į karą tuoj įsijungs smogiamoji Ukrainos jėga: ruošia galingą šoko kumštį iš 8 brigadų  ()

Kai tik Ukrainoje išnyks purvas, Ukrainos ginkluotosios pajėgos imsis kontrpuolimo, mano Dmitrijus Černyševskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos laikinai sustabdė kontrpuolimo veiksmus. Tam yra dvi priežastys: rudeniškas atšilimas ir Rusijos fronto linijos stiprėjimas mobilizuotųjų sąskaita. Tačiau ši pauzė greitai baigsis.

Tokią nuomonę savo „YouTube“ tinklaraštyje išsakė Rusijos istorikas ir publicistas Dmitrijus Černyševskis.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos kontrpuolime naudoja gana pažangią taktiką. O sėkmingam jo pritaikymui reikalingi du dalykai: šarvuočiai ir tvirtas gruntas.

„Ukrainos kariuomenė taiko masinių būrių taktiką, kai iš pažiūros nesusiję pėstininkų kovos mašinų, tankų ir kitų kovinių vienetų judesiai staiga įgauna greito puolimo prieš pasirinktą taikinį pobūdį. Kad Rusijos Federacija nespėtų išnaudoti savo milžiniško pranašumo dėl artilerijos vienetų skaičiaus ir neapimtų Ukrainos kariuomenės koncentracijos, greitai manevruodami, ukrainiečiai prasiveržia per Rusijos kariuomenės gynybą. Ši spiečių taktika gana įdomi. Tai naujas žodis karo moksle. Ir tai atneša ukrainiečiams sėkmę“, – sakė Černyševskis.

Anot jo, kai tik Ukrainos juodasis gruntas užšals tiek, kad juo galėtų judėti technika, Rusijos kariuomenei bus labai sunku.

 

„Kai tik įsivyraus žiema, niekas netrukdys ukrainiečiams pradėti puolimą, taip pat ir Rusijai. Tačiau ji perkėlė iš Chersono išvestus karius į Donbasą ir šiandien naudoja juos beprasmiuose išpuoliuose prieš Bachmutą. Ji padarė savo žingsnį. O kai Ukraina žengs žingsnį, iš rankovės ištrauks 8 pilnavertes Chersono mūšio veteranų brigadas ir įmes jas į proveržį, tuo metu Rusija jau bus išnaudojusi savo išleistas atsargas. Šio smūgio nebus kuo atmušti“, – tikino rusų istorikas.

Jis patikslino, kad minėtos 8 Ukrainos brigados yra tie kovotojai, kurie buvo apmokyti karinių reikalų ir apmokyti Vakaruose.

 

„Tai šoko kumštis... Įtariu, kad Rusijos kariuomenė dabartinėje būsenoje nepajėgi atremti tokio kumščio smūgio, ypač jei ji išleidžia pajėgas atakose prie Bachmuto. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė jau parodė aukštą operatyvinio meno lygį. Nemanau, kad kas nors gali atspėti, kur bus ši kova. RF ginkluotųjų pajėgų generaliniam štabui tai yra nesėkmė. Viskas bus daroma pagal klasikinį scenarijų: jie ten smogs, o efektas bus gniuždantis. Šią žiemą Ukraina turi iškovoti ne vieną pergalę“, – pareiškė Černyševskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(166)
(4)
(162)

Komentarai ()

Susijusios žymos: