Dar viena Europos šalis supykdė Rusiją: skelbiamas oficialus grasinimas ir griežtas perspėjimas – kas nutiko?  (4)

Vadinamasis „nuolatinis Krymo atstovas“ Muradovas teigė, kad ginklų perdavimas Kijevui būtų „beprasmiškas priešiškumo Rusijos Federacijai demonstravimas“. Jis pabrėžė, kad sistemos S-300 vis tiek „neveiks prieš Rusiją“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nuolatinis Krymo atstovas prie Rusijos Federacijos prezidento“, Georgijus Muradovas, įspėjo Graikiją neperduoti Ukrainai priešlėktuvinių raketų sistemų S-300, kurios dabar yra dislokuotos Kretos saloje. Apie tai jis pranešė Rusijos naujienų agentūrai „RIA Novosti“.

Muradovas sprendimą perduoti ginklus Kijevui pavadino „rizikingu žingsniu“ Graikijos nacionaliniams interesams ir „beprasmiu priešiškumo Rusijos Federacijai demonstravimu“.

„Toks Atėnų žingsnis būtų ne tik beprasmis priešiškumo Rusijai demonstravimas, bet ir rizikingas žingsnis jų pačių nacionalinių interesų atžvilgiu, kaip jau garsiai skelbia Graikijos visuomenė“, – sakė jis.

Muradovo teigimu, Rusijoje pagamintos S-300 sistemos vis dar „neveiks prieš Rusiją“ dėl „draugo ar priešo“ atpažinimo sistemos. Tačiau jų atsisakydama Graikija „sumažins savo gynybos potencialą“.

 

Taip Rusijos politikas sureagavo į Graikijos krašto apsaugos ministro Nikos Panagiotopoulo pasiūlymą perduoti oro gynybos sistemas Ukrainai mainais už amerikietiškų „Patriot“ sistemų tiekimą Atėnams.

Graikijos vyriausybė taip pat yra pasirengusi siųsti į Ukrainą priešlėktuvinių raketų sistemas „Tor-M1“ ir „Osa-AKM“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(99)
(11)
(88)

Komentarai (4)