[Žinios trumpai] Paskelbtas didžiausias 2022 m. mokslo proveržis  ()

„Science" pažymėjo, kad šis įrenginys padėjo mokslininkams išnarplioti „nesuprantamą visatos praeitį stulbinančiu, precedento neturinčiu detalumu".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos mokslo žurnalo „Science“ redaktoriai Jameso Webbo kosminį teleskopą pavadino didžiausiu 2022 m. mokslo laimėjimu. 

„Per kelias dienas nuo teleskopo paleidimo 2022 m. birželio pabaigoje mokslininkai pradėjo atrasti tūkstančius naujų galaktikų, nutolusių ir senesnių nei bet kuri anksčiau dokumentuota, kai kurios galbūt 150 milijonų metų senesnės už seniausią identifikuotą Hablo teleskopu, rašo „Science".

Įsikūręs Lagranžo-2 taške, 1,5 milijono kilometrų nuo Žemės, Webbas yra apsaugotas nuo saulės spindulių. Tai labai svarbu teleskopo gebėjimui aptikti silpniausią infraraudonųjų spindulių signalą – šilumą, sklindančią iš visatos gelmių.

 

Kiti projektai, kuriuos „Science" laikė metų proveržiu, buvo milžiniško mikrobo, beveik 5 000 didesnio už žinomas bakterijas, atradimas, daugiamečių ryžių veislės sukūrimas ir viduramžių maro poveikio Europos gyventojų DNR analizė, taip pat NASA DART misija į asteroidą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: