[Žinios trumpai] Fantastika! Ištikimas Maskvos sąjungininkas Afrikoje rėžė drebinančią kalbą apie Rusiją ir jos karą Ukrainoje  (1)

Angolos prezidentas pasmerkė visapusišką Rusijos invaziją į Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-28 [Žinios trumpai] Fantastika! Ištikimas Maskvos sąjungininkas Afrikoje rėžė drebinančią kalbą apie Rusiją ir jos karą Ukrainoje  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Angolos, kurioje Maskvos įtaka istoriškai buvo stipri, prezidentas pasmerkė visapusišką Rusijos invaziją į Ukrainą. Joao Lourenco tai pareiškė interviu „VOA Português“.

Angolos valstybės vadovas prisiminė, kad devintajame dešimtmetyje Sovietų Sąjunga, tiekdama ginklus ir amuniciją, padėjo jo šaliai atremti Pietų Afrikos invaziją, tada Angolos gyventojai buvo labai dėkingi Maskvai.

Tačiau, pabrėžė Lourenco, „kadangi mes kovojome su įsibrovėliais, suprantame, kad likusieji turi tą pačią teisę“, todėl „nesuprantame, kaip tie žmonės, kurie padėjo mums kovoti su įsibrovėliais“, dabar užėmė dalį kaimyninės šalies.

 

„Suvereni valstybė pati nustato savo užsienio politiką ir, mes, kaip suvereni valstybė, smerkiame keturių (iš tikrųjų šešių – Donecko, Luhansko, Chersono, Zaporižios sritys, Krymo ir Sevastopolio – red.) Ukrainos regionų aneksiją“, – sakė jis. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(292)
(4)
(288)

Komentarai (1)