Jokių rusų! – Europa iškėlė Macronui griežtą ultimatumą, kitaip bus rimtos pasekmės  (2)

Jei šaliai agresorei ir jos bendrininkams, atstovaujamiems Lukašenkos režimo, bus leista dalyvauti olimpiadoje, ES šalys atsisakys dalyvauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europa boikotuos 2024 metų olimpines žaidynes Paryžiuje, jei ten bus įleista Rusijos Federacija ir Baltarusija, informuoja „Inside the Games“.

Žaidynių boikoto iniciatoriai savo sprendimą motyvavo tuo, kad diktatoriški Lukašenkos ir ypač Putino režimai sporto renginius naudoja savo politinei ir karinei propagandai.

„Vladimiras Putinas yra apsėstas sportinio triumfo. Rusijos pašalinimas iš 2024 m. olimpinių žaidynių gali priversti jį užbaigti siaučiantį terorizmą“, – sakė buvęs Norvegijos IOC atstovas ir 1994 m. Lilehamerio olimpinių žaidynių organizatorius Gerhardas Geibergas.

Anksčiau TOK prezidentas Thomas Bachas ragino svarstyti Rusijos sportininkų sugrįžimo į tarptautinius turnyrus scenarijų, remdamasis Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono žodžiais.

 

Savo ruožtu E. Macronas pareiškė, kad sportas „neturėtų būti politizuotas“, ir pažymėjo, kad olimpinėse žaidynėse ir parolimpinėse žaidynėse turėtų dalyvauti visų šalių atstovai, taip pat ir kariaujančių šalių atstovai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(16)
(60)

Komentarai (2)