Visiškas fiasko - Rusijoje skelbiama nepaprastoji padėtis: milijonams nutiko tai, kuo gąsdino Europą (Video)  (1)

Kol „Gazprom" gąsdino Europą vaizdo įrašu apie šaltą žiemą, pasinaudodamas vaizdais iš apsnigto Krasnojarsko, dalis Rusijos Federacijos išties liko be šildymo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-10 Visiškas fiasko - Rusijoje skelbiama nepaprastoji padėtis: milijonams nutiko tai, kuo gąsdino Europą (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo mėnesį Rusijos propaganda paskelbė Jurijaus Vizboro eilėraščių motyvais paremtą vaizdo įrašą apie artėjančią žiemą be rusiškų dujų. Kremlius ketino „išgąsdinti" savo partnerius, kurie neva turėjo sustingti per šaltį, ir tam pasitelkė Krasnojarsko darbuotojus. Milijoniniame mieste vis dar nėra centralizuoto dujinio šildymo. Jį šildo ir karštą vandenį tiekia anglimi kūrenamos elektrinės.

Iki gruodžio pabaigos paaiškėjo, kad užšalimas gresia pačiai Rusijai, o ne Europos šalims, kur Naujųjų metų išvakarėse temperatūra pakilo iki +8...14 laipsnių. Situacija buvo tokia nedviprasmiška, kad Rusijos propaganda labai tyliai atsisakė temos „Europa sustings" dėl visiško beviltiškumo jausmo.

Beje, pastarosiomis dienomis Rusijos miestuose užfiksuoti anomalūs šalčiai. Dėl prastų orų milijonai rusų lieka be šilumos ir šviesos, o sinoptikai perspėja apie –30 laipsnių šaltį. Tik sausio 9 d. tapo žinoma apie keletą didelių avarijų skirtinguose Rusijos Federacijos regionuose. Žiniasklaida daugiausia praneša apie nepaprastąją padėtį dideliuose miestuose. Mažuose miesteliuose padėtis dar blogesnė.

 

Volgogrado centre pasenę troleibusai neatlaiko šalčio, mieste įvyksta komunalinių paslaugų avarijos: plyšta šildymo vamzdžiai. Miestiečiai baiminasi, kad remontininkai juos paliks be šildymo esant -20 laipsnių speigui. Mednogorske, Orenburgo srityje, dėl avarijos šilumos trasoje be šildymo liko daugiau nei 1600 gyventojų. Meteorologų duomenimis, ryte mieste oro temperatūra nukrito iki –38 laipsnių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(197)
(5)
(192)

Komentarai (1)