„Ruoškitės!“ – galybė ekspertų vienbalsiai skelbia, kas nutiks Rusijai per artimiausius 10 metų  (6)

„Atlantic Council“ duomenimis, beveik pusė apklaustų analitikų mano, kad per artimiausią dešimtmetį Rusijos Federacija subyrės arba taps „žlugusia valstybe“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atlanto tarybos „Brent Scowcroft“ strategijos ir saugumo centras paskelbė pasaulinių strategų visame pasaulyje atliktos apklausos apie Rusijos Federacijos ateitį per ateinantį dešimtmetį rezultatus. Tyrimo rezultatai buvo paskelbti oficialioje organizacijos svetainėje.

„Ruoškitės Rusijos subyrėjimui“, – sakoma ataskaitos pradžioje.

Kaip paaiškėjo, 46 % ekspertų grupės respondentų mano, kad per ateinančius 10 metų Rusija arba taps „žlugusia valstybe“, arba subyrės į kelias dalis.

Tuo pačiu metu 40 % apklaustųjų yra linkę manyti, kad skilimo priežastis bus iš Rusijos vidaus. Kalbame apie revoliucijas, pilietinius karus ar politiškai motyvuotą regionų atskyrimą.

„Europiečiai tikėčiau vertina Rusijos žlugimą: 49 % jų numato tokį įvykį, palyginti su 36 % amerikiečių", – pažymi organizacija.

Pagrindinė tokios strategų pozicijos straipsnyje priežastis – Kremliaus pradėtas agresyvus karas prieš Ukrainą. Analizės centro respondentai mano, kad pernai karinė Rusijos ginkluotųjų pajėgų invazija Ukrainoje ateityje gali sukelti rimtų sukrėtimų Rusijos viduje.

 

Ekspertai taip pat nelinkę manyti, kad per artimiausią dešimtmetį Rusija įsivels į tiesioginį karinį konfliktą su NATO. Tokiai nuomonei pritaria daugiau nei 60 %. Strategijos ir saugumo centras atkreipė dėmesį, kad Rusijos Federacija praktiškai nėra pakankamai stipri, kad galėtų tiesiogiai pasipriešinti Šiaurės Atlanto aljansui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(4)
(60)

Komentarai (6)