Kazachstane didžiulis skandalas - deputatas taip drėbė apie karą, kad bus išmestas iš parlamento ir iš partijos (Video)  ()

Abildajevas ne tik gynė Rusijos valdžią, bet ir neįžvelgė nieko smerktino raketų atakose prieš Ukrainos miestus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Garsus skandalas Kazachstane kilo po vieno vietos parlamento deputato Azamato Abildajevo pareiškimo, kuris ne tik palaikė Rusijos kariuomenės invaziją į Ukrainą, bet ir pavadino Ukrainos valdžią naciais. Šis pareiškimas sukėlė Kazachstano visuomenės pasipiktinimą, po kurio partija „Ak Žol“ (kuriai priklauso ir Abildajevas) pareiškė, kad nusprendė pašalinti jį iš partijos ir pasiūlė vietos VRK priimti sprendimą ir atimti iš politiko mandatą.

Skandalingą pareiškimą Abildajevas padarė interviu „Radio Liberty“, praneša „Reuters“. Vaizdo įrašo fragmentą publikuoja „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Žurnalistė apstulbo išgirdusi pasikartojančias Kremliaus propagandos tezes apie okupacinės kariuomenės invaziją į Ukrainą. Abildajevas ne tik gynė Rusijos valdžią, bet ir neįžvelgė nieko smerktino raketų atakose prieš Ukrainos miestus.

 

Kazachstano vyriausybė nepritarė Rusijos ginkluotųjų pajėgų invazijai ir nepripažino Rusijos įvykdytos Ukrainos teritorijų aneksijos.

Anksčiau tarp Zelenskio ir Tokajevo įvyko pokalbis telefonu.

Naujienų agentūros pastebi, kad, remiantis apklausų rezultatais, dauguma Kazachstano gyventojų palaiko Ukrainą kare. Kartu vietos politikos analitikai pastebi, kad Abildajevo pareiškimas gali pakenkti partijai kituose parlamento rinkimuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(2)
(56)

Komentarai ()