„Šis vaizdo įrašas dabar uždraustas „Facebook“, „Instagram“ ir „YouTube“: vienintelis Muskas išdrįso jį parodyti (Video)  (1)

Šis vaizdo įrašas dabar uždraustas „Facebook“, „Instagram“ ir „YouTube“. Rodomas tik Muskui priklausiančiame „Twitter“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Albertas Bourla, Amerikos farmacijos milžinės „Pfizer“ generalinis direktorius, dalyvaujantis Pasaulio ekonomikos forume (WEF) Davose, trečiadienį (sausio 18 d.) susidūrė su dviem žurnalistais dėl bendrovės vakcinos nuo kovido. Žurnalistai, dirbantys „Rebel News“, uždavė keletą klausimų Bourlai apie vakciną, o „Pfizer“ generalinis direktorius į juos nekreipė dėmesio.

„Twitter“ paskyroje „Rebel News“ pasidalijo šešių minučių trukmės vaizdo įrašu, kuriame žurnalistai susiduria su Albertu Bourla. Ezra Levantas, vienas iš žurnalistų, paklausė: „Pone Bourla, ar galiu jūsų paklausti – kada sužinojote, kad vakcinos nesustabdė kovido perdavimo? Kiek laiko jūs tai žinojote, kol tai nepasakėte viešai?“.

Į tai „Pfizer“ generalinis direktorius atsakė: „Labai ačiū“. Tada Levantas uždavė tolesnį klausimą, kodėl „Pfizer“ saugojo paslaptį, kad vakcinos nesustabdo kovido perdavimo. „Jūs sakėte, kad vakcina buvo 100 % veiksminga, tada 90%, tada 80 %, tada 70 %, bet dabar mes žinome, kad vakcinos nesustabdo perdavimo. Kodėl laikote šią paslaptį?“, – paklausė Levantas, o Albertas Bourla į šį klausimą nekreipė dėmesio ir palinkėjo žurnalistui geros dienos.

 

Antrasis žurnalistas Avi Yemini apkaltino Bourla uždirbus milijonus iš visų žmonių: „Ar laikas atsiprašyti pasaulio, pone? Grąžinti lėšas šalims, kurios pasiskolino pinigus už neveikiančią vakciną. Neveiksminga vakcina. Ar nesigėdijate to, ką padarėte per pastaruosius porą metų metų?“. Bet Yemini nesulaukė atsakymo iš Bourla.

Abu žurnalistai taip pat paklausė „Pfizer“ generalinio direktoriaus, kiek pinigų jis uždirbo iš vakcinos, ir apie jo slaptą susitikimą Davose.

 

Ši konfrontacija įvyko kitą dieną po to, kai „Pfizer“ paskelbė, kad ji išplės vaistų ir vakcinų, kurias ji nesiekdama pelno, parduoda skurdžiausioms pasaulio šalims, skaičių. Per WEF susitikimą „Pfizer“ teigė, kad pradės siūlyti savo vakciną 45 mažas pajamas gaunančioms šalims. Amerikos farmacijos milžinė teigė, kad ši plėtra padės išspręsti 1,2 milijardo žmonių, gyvenančių šiose 45 šalyse, „ligos naštą ir nepatenkintus pacientų poreikius“.

Anksčiau Pfizer siūlė 23 savo patentuotus vaistus neturtingoms šalims nesiekdama pelno. Dabar, remiantis naujienų agentūros AFP pranešimu, tai apimtų nepatentuotus vaistus, todėl bendras siūlomų produktų skaičius padidėtų iki maždaug 500. Šis žingsnis yra dalis iniciatyvos, žinomos kaip „Susitarimas dėl sveikesnio pasaulio“, kuri praėjusiais metais buvo paskelbta Davose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(49)
(-21)

Komentarai (1)