[Žinios trumpai] Kremlius pradėjo kerštą Estijai  ()

Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerija Estijoje paskelbė apie „visišką rusofobiją" ir „priešiškumo auginimą" Rusijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerijos spaudos tarnyba apie tai pranešė savo „Telegram" kanale.

„Pastaraisiais metais Estijos vadovybė kryptingai naikino visą santykių su Rusija kompleksą, o totalią rusofobiją, priešiškumo mūsų šaliai kultivavimą Talinas padidino iki valstybės politikos rango.

Dabar Estija žengė naują nedraugišką žingsnį dėl radikalaus Rusijos ambasados ​​darbuotojų Taline skaičiaus sumažinimo, o tai įtvirtina mūsų šalių santykių žlugimo liniją. Reaguodama į tai, Rusijos pusė priėmė sprendimą pažeminti diplomatinio atstovo abiejose šalyse lygį iki laikinojo reikalų patikėtinio", – rašoma pranešime.

Taigi, URM duomenimis, sausio 23 d. į ministeriją buvo iškviestas Estijos ambasadorius M. Laidre, kuris informuotas apie „stiprų protestą dėl Estijos valdžios veiksmų".

 

„Estijos Respublikos ambasadorius iš Rusijos Federacijos turėtų išvykti 2023 metų vasario 7 dieną. Visa atsakomybė už tokios situacijos vystymąsi Rusijos ir Estijos santykiuose tenka tik Estijos pusei. Mes ir toliau reaguosime į priešiškus Estijos vadovybės žingsnius", – pridūrė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(9)
(10)

Komentarai ()