Zelenskis skelbia galingą žinią: Ukraina yra pasirengusi padėti Moldovai Padniestrėje  ()

Ukraina bus pasirengusi padėti Moldovai, jei Rusija panaudos Padniestrę dar vienam frontui atidaryti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai interviu „Die Welt“ pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Iš mūsų specialiųjų tarnybų gavome informaciją, kad Rusija nori pasinaudoti šiuo momentu ir pakeisti Moldovos vadovybę. Perdavėme šią informaciją prezidentei Maiai Sandu“, – sakė Zelenskis.

Jis pridūrė, kad Rusijos Federacija tai planavo jau seniai. Tačiau Moldova ir Rusijos Federacija neturi bendros sienos ir savo karius galėtų perkelti per Kišiniovo oro uostą.

„Todėl jie turėtų naudotis šiuo oro uostu ir visais Padniestrės ištekliais. Moldovos prezidentė Maia Sandu niekada neprašė mano pagalbos, bet padėkojo už informaciją. Ji puikiai žino mūsų situaciją. Ukraina visada bus pasirengusi padėti Moldovai", – sakė prezidentas.

Priminsime, kad Moldovos prezidentė Maia Sandu sakė, kad Rusija planuoja įvykdyti perversmą Moldovoje, pasitelkdama opozicijos protestus ir įtraukdama karinį pasirengimą turinčius asmenis, Rusijos, Baltarusijos, Serbijos piliečius. Rusijos Federacija planuoja pulti valdžios pastatus ir pakeisti valdžią respublikoje.

 

Taip pat buvo pranešta, kad Moldovos ministras pirmininkas Dorinas Rechanas pareiškė, kad Padniestrė turėtų būti demilitarizuota ir Rusijos kariai turėtų pasitraukti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(133)
(3)
(130)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()