Artėja nauja revoliucija: Pietų Korėja skelbia apie didžiulį technologinį projektą už 500 mln JAV dolerių  ()

Pietų Korėja paskelbė, kad, naudodama pasaulinio lygio technologijas, pažangią programinę įrangą ir naujos kartos mobiliojo ryšio tinklus bei stiprindama tinklo tiekimo grandines, pradės kurti savo 6G tinklą. Tikimasi, kad 6G tinklas galėtų startuoti 2028 metais. Šią žinią paskelbė Korėjos mokslo ir IRT ministerija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėjos vyriausybė skatins vietos įmones gaminti medžiagas, komponentus ir įrangą, reikalingą 6G tinklui kurti. Ji taip pat planuoja stiprinti savo tiekimo grandinę, kad palaikytų minėtą tinklą. Jau atliekama galimybių tyrimas, kurioje tiriama pagrindinė 6G technologija. Projekto vertė – 625,3 mlrd. vonų (apie 482,1 mln. JAV dolerių).

Šia iniciatyva Pietų Korėja siekia aplenkti likusį pasaulį 6G technologijos srityje. Pietų Korėja yra ketvirta pagal dydį Azijos ekonomika, kuriai 2022 m. teko 25,9 % 5G patentų (tuo tarpu Kinijai teko 26,8 %). Pietų Korėjos vyriausybė tikisi, kad jai pavyks pasiekti 30 % ar daugiau 6G patentų.

 

6G sujungs tai, kas virtualu, ir tikrovę, kaip teigia „Ericsson“ Kinijos technologijų departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Zhang Yongtao. Jis teigia, kad 6G perkels holografinį ryšį iš mokslinės fantastikos į realybę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(33)
(3)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: