„Ukraina viską sugriovė“ – skelbia dar 5 šalis, kurias planavo užgrobti Putinas  ()

Rusijos Federacijos diktatorius, pradėdamas karą prieš Ukrainą, suplanavo dar mažiausiai 5 šalių okupaciją, tikina Valerijus Solovėjus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai sulaužė Kremliaus planus atkurti Rusijos imperiją.

Apie tai interviu „Chodorkovskis LIVE“ kalbėjo žinomas Rusijos politologas Valerijus Solovėjus.

Jis tikina, kad diktatorius, be Ukrainos, buvo suplanavęs dar mažiausiai penkių posovietinių šalių okupaciją. Tačiau ukrainiečiai jam išlaužė dantis, nutraukdami pačią imperijos atkūrimo idėją.

„Prisimenate frazę: „Rusijos sienos niekur nesibaigia“? Planuose buvo Ukrainos kontrolė ir jos reali politinė integracija, nors formaliai ji išliktų nepriklausoma, žinoma, su Baltarusija, Moldova, Kazachstanu, Gruzija, Armėnija. O tada jau būtų galima galvoti apie šiaurės vakarų kryptį, tai yra apie persikėlimą prie Baltijos jūros. Tai taip pat buvo svarstoma. Viskas sugriuvo Ukrainoje, viskas. Galite branginti šias idėjas, puoselėti planus, bet Ukraina parodė, kad nėra resursų bazės Rusijos imperijos atkūrimui. Šiuo metu galime pasakyti, kad imperinis Rusijos istorijos puslapis buvo užverstas amžiams“, – sakė Solovėjus.

 

Jis patikslino, kad viltis atkurti imperiją Rusijoje atgaivino 2014 metais įvykdyta Ukrainos Krymo okupacija. Tačiau ta, atrodytų, lengva pergalė Rusijai virto katastrofa. Ir pačioje Rusijos imperijos atkūrimo idėjoje buvo padėtas drąsus taškas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(524)
(13)
(511)

Komentarai ()