„Blokuojama 10 000“. Šokiruota Rusija skelbia, kas ką tik nutiko Turkijoje  ()

Situacija kelia nerimą, nes Rusijos Federacijos laukia „naujoji realybė“: teks ieškoti kitų galimybių tiekimo grandinėms, kurių likę ne tiek ir daug.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-10 „Blokuojama 10 000“. Šokiruota Rusija skelbia, kas ką tik nutiko Turkijoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paaiškėjo detalių apie rimtą ekonominį smūgį, kurį Turkija sudavė Rusijos ekonomikai.

Ankara uždarė 10 000 prekių tranzitą iš Europos Sąjungos į Rusiją, įskaitant visas prekes, kurioms taikomos sankcijos, „Agentūrai“ sakė tarptautinio pervežimo operatoriaus „Transasia Logistics“ darbuotojas. Tai ketvirtadienį paskelbė ir kitas Rusijos vežėjas „Optimalog“.

Kovo 8 ir 9 dienomis buvo uždaryta techninė galimybė Turkijos muitinės sistemoje įforminti tranzitą tų prekių, kurių paskirties vieta yra Rusija, „Agentūrai“ sakė „Transasia Logistics“ komercijos direktorė Valerija Savenkova.

„Laukiame paaiškinimų, ar situacija liečia tik sankcionuotas prekes, kurios yra įtrauktos į 10 ES sankcijų paketų, ar kalbame apie visas prekių grupes, kurios keliauja į Rusiją“, – sakė ji.

Savenkova „Agentūrai“ sakė, kad nuo ketvirtadienio tranzito draudimas taikomas apie 10 000 prekių. „Tai yra visos prekės, kurios buvo įtrauktos į ES sankcijų paketus nuo 1 iki 10“, – sakė ji.

Tai elektronika, atsarginės dalys, įranga. Tai daug chemijos, tai plataus vartojimo prekės, kainuojančios nuo 300 eurų už vienetą. Tai viskas, kas liečia aviacijos pramonę, ir viskas, kas bet kokiu būdu gali sustiprinti Rusijos karinę ir ekonominę galią.

 

Kitas tarptautinis transporto operatorius „Optimalog“ savo „Telegram“ kanale sakė: „Dabar kroviniai, kurių vertė viršija 3 mlrd. USD per metus, gali būti užpulti. Būtent toks Turkijos importo (į Rusiją – red.) augimas 2022 metais, pirmiausia dėl tranzitinių tiekimų“.

„Optimalog“ ir „Pony Express“ atstovai į prašymą pakomentuoti neatsakė. „Agentūra“ kreipėsi į kelis vežėjus su prašymu pakomentuoti situaciją.

Apribojimas taikomas visiems tranzitiniams kroviniams, nepriklausomai nuo kodo, savo „Telegram“ kanale patikslina „Optimalog“. Tuo pačiu metu į Rusiją gali būti įvežamos turkiškos kilmės prekės.

 

Abu vežėjai teigia, kad oficialaus Turkijos valdžios pareiškimo nėra. Savenkova mano, kad jo nebus, antraip „Turkijai tektų pripažinti, kad pastaraisiais metais prisidėjo prie sankcionuotų produktų tiekimo Rusijai“. Muitinės formalumus sustabdė vidiniai Turkijos muitinės laiškai arba žodiniai įsakymai, sakė „Transasia Logistics“ komercijos direktorė.

„Situacija kelia nerimą: jei nebus aiškumo, o tranzito draudimas bus nauja realybė, teks ieškoti kitų galimybių tiekimo grandinėms, kurių likę ne tiek jau daug“, – savo „Telegram“ kanale rašė „Optimalog“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(2)
(114)

Komentarai ()