Profesorius skelbia, kad taps antžmogiu: gyvens 100 dienų po vandeniu – to dar nėra daręs niekas kitas (Video)  ()

Profesorius planuoja pasiekti naują pasaulio rekordą, gyvendamas po vandeniu 100 dienų. Taip bus siekiama ištirti, kaip žmogaus kūnas reaguoja į ilgalaikį ekstremalaus spaudimo poveikį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-21 Profesorius skelbia, kad taps antžmogiu: gyvens 100 dienų po vandeniu – to dar nėra daręs niekas kitas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Floridos universiteto profesorius Josephas Dituri tikisi nuveikti daugiau nei pasiekti pasaulio rekordą gyvendamas po vandeniu 100 dienų. Jis tikisi tapti „antžmogiu“.

„Žmogaus kūnas niekada nebuvo taip ilgai po vandeniu, todėl būsiu atidžiai stebimas“, – pranešime spaudai sako Dituri. „Šiame tyrime bus nagrinėjami visi būdai, kaip tai paveiks mano kūną, tačiau mano nulinė hipotezė yra ta, kad dėl padidėjusio slėgio pagerės mano sveikata“.

Dituri, kuris taip pat 28 metus tarnavo nardymo pareigūnu JAV kariniame jūrų laivyne, mano, kad ankstesnis tyrimas, kuris parodė, kad ląstelės, veikiamos padidėjusio slėgio, padvigubėjo per penkias dienas, rodo, kad jis gali padidinti savo ilgaamžiškumą ir užkirsti kelią su senėjimu susijusioms ligoms gyvenant slėginėje aplinkoje. „Taigi, manome, kad būsiu superžmogumi“, – sako jis.

55 metų Dituri gyvens 100 kvadratinių pėdų (9,2 m2) buveinėje 30 pėdų (9 m) gylyje povandeniniame viešbutyje „Jules' Undersea Lodge“ netoli Key Largo, Floridoje.

 

Kol jis bus ten, Dituri ir toliau dėstys biomedicinos inžinerijos kursą internetu, o medikų komanda dokumentuos jo sveikatą, reguliariai nardydama į jo buveinę ir atlikdama testus. Prieš projektą, jo metu ir po jo Dituri bus atliekami psichosocialiniai, fiziologiniai ir medicininiai tyrimai, įskaitant kraujo tyrimus, ultragarsą, elektrokardiogramą ir kamieninių ląstelių testus.

 

Kai Dituri paliko JAV karinį jūrų laivyną, jis studijavo Pietų Floridos universitete, kad sužinotų apie trauminius smegenų sužalojimus. „Daugelis mano kovos brolių ir seserų kariuomenėje patyrė trauminius smegenų sužalojimus, todėl norėjau išmokti jiems padėti“, – sako jis. „Gerai žinojau, kad hiperbarinis slėgis gali padidinti smegenų kraujotaką, ir maniau, kad jis gali būti naudojamas trauminiams smegenų pažeidimams gydyti. Manau, kad taikant žinomus hiperbarinės medicinos veikimo mechanizmus būtų galima gydyti platų ligų spektrą“.

 

 

Be to, Dituri planuoja išbandyti kolegos dirbtinio intelekto įrankį, kad patikrintų žmogaus kūną dėl ligų, ir surengti „YouTube“ diskusijas apie jūros aplinkos atjauninimą. Jei jam pavyks įvykdyti savo misiją, Dituri taip pat pasieks naują gyvenimo po vandeniu pasaulio rekordą, peržengdamas 73 dienų ribą, kurią 2014 m. nustatė du profesoriai iš Tenesio, kurie taip pat apsistojo „Jules' Undersea Lodge“.

„Viskas, ko mums reikia, kad išgyventume, yra čia, planetoje“, – sako jis. „Aš įtariu, kad vaistų nuo daugelio ligų galima rasti neatrastuose organizmuose vandenyne“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()