[ŽT] „Šansai yra dideli“. Pentagonas skelbia, kodėl Ukrainos puolimas gali nušluoti Rusiją  ()

Ukraina turi realias galimybes sėkmingai įgyvendinti pavasario kontrpuolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina turi realias galimybes sėkmingai įgyvendinti pavasario kontrpuolimą. Tokią nuomonę, pasak EP, išsakė JAV gynybos departamento vadovas Lloydas Austinas, kalbėdamas komiteto posėdyje JAV Senate. Tikėtinos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmės priežastis yra pakankamo ginklų kiekio iš Vakarų gavimas bei išsekinta priešo kariuomenė.

Austinas mano, kad net ir dabartinėje situacijoje, kai fronto linija ir toliau yra nestabili, o Bachmute vyksta rimta konfrontacija, Ukrainos kariai yra geresnėje padėtyje.

„Rusai patyrė rimtų nuostolių, jų technikos atsargos smarkiai išeikvotos. Matome, kad Rusijos Federacija traukia senus ginklus, tankus T-54 ir T-55, kas iškalbingai rodo nuostolių lygį ir apimtį“, - sakė Austinas.

 

Anot jo, Rusijos kariuomenėje taip pat trūksta artilerijos sviedinių, tai patvirtina kreipimasis į Irano ir Šiaurės Korėjos valdžios institucijas dėl pagalbos.

Pentagono vadovas pabrėžė, kad pavasarį reikėtų tikėtis karo veiksmų suaktyvėjimo, o Ukraina išsaugo didelę sėkmės galimybę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(2)
(78)

Komentarai ()