Neįtikėtina! Rusijos Dūma paskelbė Armėnijos pasitraukimą iš SSRS „neteisėtu“: „Tai ginčytina teritorija“  ()

Rusijos Valstybės Dūma apkaltino Armėniją tariamai neteisėtai pasitraukus iš Sovietų Sąjungos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Valstybės Dūmos deputatas Jevgenijus Fiodorovas pateikė teritorines pretenzijas Armėnijai.

Jis pareiškė, kad respublika neva neteisėtai pasitraukė iš SSRS. Kartu šalies agresorės atstovas užsiminė apie „tarptautinę teisę“.

Fiodorovo pareiškimą išplatino Rusijos propagandos leidinys NEWS.ru, praneša Dialog.UA.

„Armėnija nepasitraukė iš SSRS, vadinasi iš Rusijos, kaip sovietinės valstybės teisės perėmėjos. Dėl šios priežasties Maskva ir Jerevanas turėtų užmegzti tolesnius santykius remdamiesi šiuo statusu... Tai yra ginčytina teritorija“, – sakė Fiodorovas.

Putino režimo retorika Armėnijos atžvilgiu griežtėja prastėjančių sąjungininkių šalių santykių fone.

Problemos prasidėjo dar 2018 m., kai dėl Armėnijos revoliucijos buvo nuverstas promaskvietiškas ministras pirmininkas, o jo vietą užėmė opozicijos lyderis Nikolas Pašinianas. Tačiau negrįžtamas taškas, ko gero, buvo 2020 m., kai Maskva atsisakė suteikti karinę pagalbą Jerevanui per konfliktą dėl Kalnų Karabacho. Armėnija buvo nugalėta šiame kare ir buvo priversta pasirašyti kapituliaciją.

Santykiai ir toliau blogėja. Armėnija neseniai pripažino Tarptautinio baudžiamojo teismo jurisdikciją iškart po to, kai pastarasis išdavė Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino arešto orderį. Be to, Jerevanas oficialiai patvirtino, kad 2023 metais dalyvaus bendrose karinėse pratybose su NATO. Pastarasis sprendimas sukėlė ypač aštrią Putino režimo reakciją.

 

Fiodorovo pareiškimą apie tariamą Armėnijos pasitraukimo iš SSRS „neteisėtumą“ pakomentavo žurnalistas Aleksandras Nevzorovas. Jis įsitikinęs, kad tai nėra asmeninė Fiodorovo iniciatyva.

„Tokių pareiškimų nereikėtų priimti kaip pavienių personų pezalus. Visai ne. Tai yra tikrasis „rusiškų smegenų“ turinys. Tai standartinės generolų ir rašytojų, menininkų, liftininkų, deputatų ir krovikų mintys. Šios „mintys“ ne tik gyvena jų galvose, bet ir nuolat gręžia jas iš vidaus, provokuodamos karus, žudynes, genocidus ir trėmimus“, – „Telegram“ rašė Nevzorovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(9)
(4)

Komentarai ()